Back to All Events

Yin Tonics® / Yinjoogaopettajan peruskoulutus


Tämä Villa Mandalan koulutus antaa laadukkaat työkalut joogaopettajalle yinjoogaan perustuvien joogatuntien turvalliseen ja asiantuntevaan ohjaukseen. Perehdymme yinjoogan teoreettiseen viitekehykseen sekä joogafilosofian, länsimaisen liikuntalääketieteen (liikkuvuusharjoittelun anatomia ja fysiologia) että kiinalaisen lääketieteen näkökulmista. Opit kolme erilaista asiantuntijoiden, kiinalaisen lääketieteen vaikutuksien ja hathajoogan pohjalta, laatimaa yinjoogasarjaa

Perehdymme yinjoogan teoreettiseen viitekehykseen sekä joogafilosofian, länsimaisen liikuntalääketieteen (liikkuvuusharjoittelun anatomia ja fysiologia) että kiinalaisen lääketieteen näkökulmista.

MITÄ? Yin Tonics® koostuu kuudesta eri restoratiivisesta yinharjoituksesta, joista peruskoulutuksessa opiskellaan kolme. Ne kaikki tonifioivat, eli vahvistavat ja tukevat keho-mielen vireystilaa systeemisinä kokonaisuuksina. Tämä tarkoittaa, että kiinalaisen lääketieteen ja joogan viisausperinteistä on nyt poimittu yksittäisten meridiaanien sijaan hoidollisesti yhteensopivien meridiaanijoukkojen, sisäelinten, akupisteiden sekä ikivanhojen kiinalaisten ja intialaisten tonifiointitekniikoiden kokonaisuuksia. Ne kaikki tähtäävät samaan, kullekin sarjalle valittuun, omaan päämääräänsä. Se takaa, että yintunnin vaikutus on merkittävämpi (ja vaivakohtaisesti loogisempi) kuin mihin yksittäisten meridiniaanien hoitaminen yinasennoilla on aiemmin pystynyt. 

Yintunnista tulee näin parhaimmillaan holistinen vastaus kiinalaisen lääketieteen ja joogan keinoin keho-mielen erilaisiin epätasapainotiloihin.  Opit uusien Yin Tonics® -sarjojen tarkat nimet ja vaikutusalueet koulutuksessa. Peruskoulutus tarjoaa sinulle kolme ennen näkemätöntä sarjaa, jatkokoulutus niiden lisäksi myös uudet kolme sarjaa. Kaiken tekemisen alla kulkevat tärkeinä taolaisuuden ja joogaperinteen filosofiat. 

MITEN? Jokainen kuudesta Yin Tonics® -koreografiasta vaikuttaa niiden meridiaanien ja sisäelinten joukkoon, jotka vastaavat yhdessä toimiessaan tietystä hyvinvoinnin osa-alueesta. Koulutus sisältää uutuutena elementtejä, joiden kautta yinopettaja voi tarjota asiakkailleen itsehoidollisia työkaluja sellaisten vanhojen kiinalaisten tekniikoiden pohjalta, joita ei ole opetettu aiemmin Suomessa yinjoogan yhteydessä koskaan. Jokainen Yintonics-sarja vastaa tämän päivän - etenkin stressaantuneiden ja palautumisvajeesta kärsivien - ihmisten yleisimpiin vaivoihin ja tarpeisiin täsmäiskumaisesti. 

Kaikkien Yin Tonics -sarjojen tonifiointiominaisuudet perustuvat koreografioihin, joiden tekniikat ja viisaus kumpuavat kiinalaisesta lääketieteen, hathajoogan ja klassisen joogan laajasta asiantuntemuksesta. Ensimmäistä kertaa nämä filosofiat ja "tieteenalat" on sovitettu yhteen käytännössä, aivan viimeisintä yksityiskohtaa myöten

Lue lisää ja ilmoittaudu www.villamandala.fi/yinjooga