350 H 

Joogaopettajien jatkokoulutus

JOOGATERAPIA JA JOOGAFILOSOFIA


Oletko valmis viemään opettamisesi uudelle tasolle? Villa Mandalan joogaopettajan jatkokoulutus (350H) on elämän kaikkia osa-alueita ruokkiva ja ravisteleva täyden palvelun koulutuskokonaisuus. 350H-koulutuksemme uudistaa suhteesi joogaan, marinoi sinut joogafilosofiassa ja klassisissa joogateksteissä, kirkastaa sinulle henkilökohtaiset opettajavahvuutesi ja tarjoaa saatavillesi ensimmäisten suomalaisten joukossa erikoistumisen työkalut “jooga-asanan tulevaisuuden” eli joogaterapian pariin. Koulutusvuodet hiovat opettajuutesi entistä timanttisemmaksi: oma jooginen transformaatioprosessisi saa pranaa liekkeihin samalla, kun sinut ladataan täyteen tietopääomaa, jonka turvin voit varmistaa tulevaisuudenkin työllistymisesi rakastamasi lajin parissa.

Joogaterapia tarkoittaa Villa Mandalassa asanan ja pranayaman (pratyaharan, dharanan ja dhyanan), fysioterapian, neurofysiologian sekä liikuntalääketieteen ymmärryksen ja osaamisen käyttämistä välineinä keho-mielen epätasapainotilojen, sairauksien ja vammojen kuntoutukseen sekä ehkäisyyn (rehab ja prehab). Valmistuttuasi sinä joogan ammattilaisena osaat huomioida erilaiset yksilöt erilaisine haasteineen monitasoisesti tarjoamassasi joogaopetuksessa. Opit koulutuksessa joogaterapeuttisen metodologian yksityistuntien ja pienryhmien opettamiseen. Joogaterapeuttisen mallin sisäistäminen merkitsee harjoittajalleen myös kokonaisvaltaisesti viisaita elämänvalintoja ja jatkuvaa eettisesti oikeiden tekojen etsimistä. Tasapainoinen keho-mieli ja harmoninen suhde oman elinympäristön kanssa mahdollistavat sen, että harjoittaja voi kulkea joogan tietä vielä pitkään, myös kohti joogan klassisempia, transendenttejäkin tavoitteita. Terve keho-mieli on noiden päämäärien ja pitkäkestoisen harjoittelun tärkeä mahdollistaja.

Villa Mandalan opetus kehystyy klassisen hathajoogan linjoihin, sekä ammentaa filosofiset vaikutteensa klassisesta tantrasta (śrī vidyā), Himalajan hindulaisuuden ja buddhalaisuuden perinteistä sekä taolaisen energia-anatomian viitekehyksestä. Kunnioitamme traditioita (enemmän kuin yhtä!) ja tutkimme niitä väsymättä – mutta rakastamme samaan aikaan modernia tiedettä. Biomekaniikan, liikuntalääketieteen ja joogan historian ajankohtainen tutkimustieto on jatkuvasti päivitettävä osa curriculumiamme.

Me uskomme, että uuden ajan opettajuus ei rakenna opettaja-oppilas-suhteita riippuvuuden ja “oikean ja väärän” valtapolitiikan varaan, vaan tekee kaikkensa vapauttaakseen oppilaat edellä mainituista. Silloin opettaminen on ensisijaisesti vanhan viisaustiedon kätilöintiä muotoon, jossa jokainen oppilas voi luoda oman suhteensa traditiosta aukeaviin linjoihin ja osallistua näin omien vastauksiensa rakentamiseen osana nykypäivän joogan moninaista kenttää. Me emme kerro sinulle tässä koulutuksessa, mitä sinun tulisi uskoa emmekä me julista opettaessamme, kenen guru on mahtavin. Me päinvastoin kuljemme mieluiten klassisten gurulinjojen välissä ja etsimme sellaista universaalia tietoa, joka on entistä vapaampaa auktoriteeteista.

Tavoitteemme on näillä työkaluilla auttaa sinut ja tulevat oppilaasi aiempaa syvempään ymmärrykseen joogan tiestä, tiedosta ja harjoitteiden monaalle aukeavista vaikutuksista. Opintojen perustus lepää fyysisen kehon lainalaisuuksien ja asanatyöskentelyn opinnoissa, ja syvenee siitä myös joogan filosofiaan ja eettisten, emotionaalisten, energeettisten sekä henkisten vaikutuksien ymmärtämiseen.

LISÄKSI

Tämä koulutus pyrkii ymmärtämään tämän päivän joogaopettajien reaalitodellisuutta myös tulonlähteiden ja sijoituksesi tuottavuuden huomioiden. Haluamme, että saat välittömästi koulutuksesta keinoja siihen, miten omasta opetustyöstäsi tulee taloudellisesti kannattavampaa kuin ennen. Tarjoamme sinulle kaikkien moduulin välissä työkalut, joilla hankit moduulin sisältöpääoman turvin takaisin (tai hyödyt muuten) ainakin 2/3 osaa siitä summasta, jonka olet sijoittanut jokaiseen käytyyn moduliin. Voit käyttää siis koulutusvuotta paitsi testilaboratoriona oppimasi kokeiluun neuvojemme mukaan, samalla myös koulutusmaksujen takaisin hankkimiseen tehokkaalla aikataululla. Tähän osioon osallistuminen on täysin vapaaehtoista, eli voit toki vain käydä koulutusta osaamispääomasi lisäämiseen ilman edellä mainittuun ryhtymistä.

Miten?

Jokainen jatkokoulutuksen moduulimme koostuu 42-45 lähiopetustunnista (contact hours). Tarvitset vuosien 2019-2021 aikana seitsemän (7) kappaletta 42-45 tunnin moduulia kokonaisuuden kerryttämiseen. Tarjolle tulee yhteensä kahdeksan (8) erilaista moduulia, joista voit valita tarvitsemasi ja haluamasi tuntikertymän. Jokaiseen moduuliin kuuluu myös 8 tunnin edestä kotitehtäviä (non-contact hours). Yhteensä lähiopetusta kertyy täydet 294-300 h. Lisäksi non-contact-tunteja tehdään siis 56 h. Tästä kertyvät koulutuskokonaisuuden 350 tuntia. Laskemme koulutuksen kontaktituntien tuntimäärään vain varsinaisen opetuksen, emme ruokataukoja tai muuta ohjelmaa. (HUOM. Yleensä esimerkiksi Yoga Alliancen 300h-koulutuksissa lähitunteja on vain 270, eli saat siis rahoillesi tavallista enemmän vastinetta).

Voit lukea hyväksi aiemmin (2015-2016) Villa Mandalassa opiskelemasi yksittäiset 100 tunnin RYT300-jatkokoulutusmoduulit, joita et ole käyttänyt aiemmin tarjoamaamme RYT300-tutkintoon. Voit lukea hyväksi myös aiemmin VM:ssa käymäsi yinjoogan opettajakoulutuksen.

Näet alapuolelta jo julkaistut moduulit. Ilmoittaudu heti valitsemiisi moduuleihin, sillä ne täyttyvät nopeasti. Kunkin moduulin varausmaksu 499€ maksetaan heti, tai viimeistään 3kk ennen koulutusmoduulin alkua. Se varmistaa paikkasi mukaan, ja on sitova ilmoittautuminen, sillä voimme tarjota paikkoja vain rajatusti. Loppumaksu erääntyy 1–1,5kk ennen kunkin moduulin alkua.

HUOM! Jotta voit valmistua koulutuksestamme, tulee sinun olla 100% paikalla niissä lähimoduuleissa, joihin osallistut. Et siis voi saapua aamulla myöhemmin tai lähteä kesken päivää pois, vaan sinun oletetaan olevan opetuksessa läsnä, mikäli toivot saavasi moduulin tunnit rekisteröityä.

Liity jatkokoulutuksen FB-sivuihin täältä.

MYÖS KAIKKI TÄMÄ ON PIAN SINUN:

 • Kaikki 7 moduulia kanssamme käyvät opiskelijat saavat kurssin aikana ilmaisen 12kk:n jäsenyyden online-videoalustaan, jossa voit harjoitella eri opettajiemme kanssa edistyneitä tunteja myös kotona.

 • Kaikki 7 moduulia kanssamme käyvät opiskelijat saavat koulutuksen lopuksi 1500€ arvoisen, 4kk kestävän online-valmennuksen joogastudioyrittäjyydestä. Valmennus tarjoaa kaikki tarpeelliset työkalut oman studion avaamiseen tai oman joogayrittäjyyden nostamiseen uudelle, entistä kannattavammalle tasolle.

 • Jokaisessa moduulissa on omat sisältönsä, kotitehtävänsä ja mahdollisia kaupan päälle saamiasi lisämateriaaleja, kuten vain koulutusta varten räätälöityjä videolinkkejä ja kirjallista materiaalia.

 • Olet saanut koulutuksen päättyessä sisältöä 300 lähitunnin ja 50 non-contact-tunnin kokonaisuuden verran, mikä on huomattavasti enemmän koulutustunteja kuin esimerkiksi RYT300-koulutuksissa, joissa lähiopetustunteja on vain 270h (+ etätunteja 30h). Raudanluja uusi osaamisesi ja joogaterapeutin sertifikaattisi asemoi sinut vahvasti joogan ja terveydenhuollon vastuulliseksi ammattilaiseksi.

 • Hae mukaan koulutukseen heti, sillä joogaterapeutin koulutuspaikkoja on rajoitettu määrä vuosille 2019-2021. Lähetä RYT200-koulutustodistuksesi (tai vastaava) osoitteeseen mia@villamandala.fi ja kerro hakemuksessasi joogaopettajakokemuksestasi. Hakemuksen tulee vakuuttaa motivaatiosi sitoutuneeseen opettajaopiskeluun ja sisältää perustelut sille, miksi haluat syventää osaamistasi juuri tämän koulutuksen teemojen (joogaterapia ja joogafilosofia) parissa.


Moduulit

pidetty: moduuli 1: 31.7-4.8.2019

pidetty: moduuli 2: 7.–11.8.2019 

Voit käyttää myös aiemman yinjoogan opettajakoulutuksesi VM:sta korvaaman tämän moduulin tunnit.

moduuli 3: 6.–10.11.2019

moduuli 4: 11.–15.3.2020

moduuli 5: 8.–12.7.2020

(moduuli 6A ja 6B: elokuu 2020, SAMAT KUIN 9A jA 9B)

moduuli 7: 21.–25.10.2020

MODUULI 8:  10.–14.3.2021

(MODUULI 9A ja 9b: ELOKUU 2021, samaT kuin 6A ja 6B)

MODUULI 10: heinäkuu 2021

Huom. Löydät kaikkien moduulien tarkat sisällöt ja aikataulut, kun scrollaat sivustoa alaspäin laajasti kuvatun ykkösmoduulin ohi.

Moduuleja on siis tarjolla 2–3 kpl vuodessa.

YLEINEN PÄIVÄAIKATAULU:

06.30-09.00  Aamuharjoitus päivän teemaan liittyen 

09.00-10.00  Kartanon herkullinen aamupala

10.00-13.00  Teoriaa, luentoa, workshop-työskentelyä päivän teoria-aiheesta / Osa 1

13.00-14.30  Kasvisruoan ja vegaanitaivaan tunnelmissa lounastauolla

14.30-17.00  Teoriaa, luentoa, workshop-työskentelyä päivän teoria-aiheesta / Osa 2

17.30-19.00 Restoratiivinen harjoitus tai muu päivän oppeja soveltava käytännön harjoitus/asanatyöpaja

19.00-20.15 Kartanon illallinen

-> perjantaisin sauna, muina iltoina vapaa-aikaa, joogakuplassa kurssiseurasta nautiskelua, ulkoilua kauniilla metsäreiteillämme tai esimerkiksi joogahenkisen elokuvan katselua yhdessä.

Moduulin ensimmäinen päivä alkaa keskiviikkona klo 14.45 ja viimeinen päivä loppuu sunnuntaina klo 17.00.


 

MODUULIT TARKEMMIN:

OHI: Moduuli 1OHI: Moduuli 2

moduuli 2 / yinjooga ja kiinalaisen lääketieteen perusteet

7.–11.8.2019

Opettajina Mia Jokiniva ja Taina Alakulppi

Yinjoogan opettajan täydennyskoulutus 45h. Huom! Jos olet käynyt Villa Mandalan yinjoogan opettajakoulutuksen aiemmin, voit lukea tunnit hyväksi 350H-koulutukseemme.

Perehdymme yin-joogan teoreettiseen viitekehykseen sekä joogafilosofian, länsimaisen liikuntalääketieteen (liikkuvuusharjoittelun anatomia ja fysiologia) että kiinalaisen lääketieteen näkökulmista. Koulutus sisältää nämä mm. aihealueet mutta ei rajoitu ainoastaan näihin:

 • Yin-joogan ja restoratiivisen joogat erot

 • Stressinhallinta. Hermoston toiminnan ja tasapainottamisen tärkeimmät periaatteet.

 • Yin-jooga-tuntien erilaisten liikesarjakokonaisuuksien rakentaminen sekä yksittäisten asanoiden vaikutuksien ymmärtäminen keho-mieleen.

 • Kiinalaisen lääketieteen perusteet ja meridiaanioppi:

 • Joogaopettaja oppii kehon 14 päämeridiaanin sijainnin, merkityksen, perustoiminnan logiikan sekä perustiedot siitä, mihin vaivaan mikäkin meridiaani voi vaikuttaa – ja vasteet, joita meridiaanien energiavirtauksia stimuloivilla yin-asennoilla voi tähän perustuen olla.

 • Kiinalaisen lääketieteen elementtioppi

 • 3 erilaista yinjoogan asanasarjaa akupainannan, joogaterapian ja kiinalaisen lääketieteen teorian pohjalta räätälöitynä erilaisiin asiakastarpeisiin

 • Perusdiagnostiikka ja akupainannan keinot erilaisten epätasapainotilojen hoitamiseen

 • Kiinalaisen lääketieteen ravitsemus

 • Kiinalaisten, taolaisten ja joogisten oppien yhteisen kulttuurihistoriallisen viitekehyksen perustietoja.


LIITY MUKAAN: Moduuli 3


moduuli 3/ hengitys ja pranayama / joogaterapiaa ylävartalon sairaustiloihin / joogaterapiaa allergia- ja astmapotilaille

6.–10.11.2019

Opettajina Mia Jokiniva ja Jari Karppinen

 • Yksityistunnin koostaminen, asiakastyö ja opetustyöskentely joogaterapiassa.

 • Ortopedinen testaaminen ja kehon kartoitustekniikat

 • Hengitys psykofyysisenä säätelijänä, hengitystekniikat ja pranayama joogaterapian työkaluina

 • Terapianäkökulmassa astma ja allergiat

 • Terapianäkökulmassa krooniset kipupotilaat. Uutta tutkimusta: “Mitä kipu on ja tuleeko sitä välttää joogassa?”

 • Terapianäkökulmassa hermojärjestelmän (aivot, keskushermosto ja ääreishermosto) toiminta, stressinhallinta, resilienssi ja vagaalinen aktivaatio

 • Terapianäkökulmassa ylävartalon toiminnallinen anatomia ja sairaustilat


Moduuli 4

moduuli 4 / äitiysajan joogaterapia / vedat / upanishadit

11.–15.3.2020

Opettajina Mia Jokiniva ja Hanna Manninen

Tämä moduuli antaa sinulle eväät raskaana olevien ja synnyttäneiden joogaopettamiseen, minkä jälkeen kykenet ammattitaitoisesti ohjaamaan sekä raskaana olevia yksityisasiakkaita sekä räätälöimään harjoituksia raskaana olevien pienryhmille. Saat lisäksi runsaasti tietoa joogan ja hindulaisuuden juurista vedalaisessa kulttuurissa. Tutustut filosofiaosiossa myös Aasian alueen uskontojen muotoutumisene; yhtäläisyyksiin ja eroihin. Kirjallisuusosiossa opiskelet koulutukseen valittuja, keskeisiä upanishadeja.

 • Indus-laakson historia, Aasian valtauskonnot ja preklassinen jooga

 • Vedojen ja upanishadien historiaa

 • Tarkastelussa kaksi valittua upanishadia

 • Terapianäkökulmassa; äitiysajan jooga

  1) Joogan opettaminen raskaana oleville ja synnytyksen jälkeinen jooga

  2) Vatsalihaksien erkauman havainnoiminen ja kuntoutus joogan keinoilla 

  3) Lantionpohjan toimintahäiriöt synnytyksen jälkeen ja kuntoutus joogalla

TÄMÄ MODUULI JA MUUT 350H-MODUULIT TÄSTÄ ETEENPÄIN OVAT TARJOLLA VAIN KOKO KOULUTUKSEEN OSALLISTUVILLE.


Moduuli 5 / Module 5

moduuli 5 / module 5 / YOGA THERAPY FOR THE APPENDICULAR/PERIPHERAL BODY/SKELETON 

8.-12.7.2020 Teacher Elia Nikolaev, tuition in English.

AIM AND SCOPE OF THE MODULE and THE COVERED CURRICULUM

 • Principles of various modalities of yoga such as yoga for strength, flexibility, relaxation or traction, and their application to the peripheral skeletal system

 • Review of the panchamaya kosha model and yoga therapeutic concepts. The layers of the panchamaya koshas will be woven in to create a holistic intervention for students and clients when combined with asana, meditation and pranayama

 • Review of purusharthas (the 4 aims including dharma, artha, kama and moksha) and how they relate to injury and recovery

 • Yoga therapy for hips, knees, ankles, shoulders and wrists
: anatomy, biomechanics and physiology to make a technique appropriate for the given pathology

 • Physical therapeutic yoga postures for common pathologies such as, upper & lower crossed syndrome, femoroacetabular impingement (FAI), gait dysfunction, meniscus injury, rotator cuff dysfunction, etc.

 • Time to implement therapeutic yoga techniques in lab time

 • Pranayama and meditation 
for healing

 • Participants will develop a specific skill set, tools and confidence to help their students prevent, manage and heal injury, as well as work with students with specific medical concerns and special needs

 • The training also includes the therapeutic use of the Great Yoga Wall (tm) system.

Define your niche: Competition as a Yoga Teacher is fierce. Learn how to set yourself apart with expanded knowledge base, and a definitive niche. With this training you will learn how to assess a variety of students, and choose modalities such as restorative yoga, the yoga wall, and meditation amongst others, to feel confident working with a variety of special populations.

Expand your reach: Learn how to network and communicate with other healthcare providers and teachers to grow your reach as a teacher. You will gain confidence through lecture, lab, hands-on, case-studies, and practice to work with those with injury, pain and limitations. Create a livelihood with doing something you love and are passionate about.


Moduuli 6

moduuli 6 / yinjooga ja kiinalaisen lääketieteen perusteet

Opettajina Mia Jokiniva ja Taina Alakulppi

Moduuli 6A & 6B / Yinjoogan opettajakoulutus A / 19.-23.8.2020 ja B / 26.-30.8.2020. Huom. moduulit 2, 6A & 6B ja 9A & 9B ovat kaikki yinjoogan koulutuksia (6 ja 9 samat sisällöt), joten voit valita näistä yhden tai useampia opintokokonaisuuteesi. Vaikka olisit käynyt VM:n yinjoogan opettajakoulutuksen vuosina 2015-2019, B-versio koulutuksista sopii myös sinulle, sillä se sisältää kokonaan uudet materiaalit työhösi edeltäneen koulutuksesi päälle.

Elokuussa 2020, yinjoogaopettajakoulutus pidetään uudistettuna kahdessa eri 5 päivän kokonaisuudessa. Jos haluat erikoistua yinjoogaan, voit suorittaa molemmat 5-päiväiset (50h x 2), tai tehdä niistä vain ensimmäisen, jos olet ihan tuore yinjoogassa. Jos olet tehnyt kanssamme jo aiemmin 50h-yinjoogaopettajakoulutuksen, valitse B-versio koulutuksista.  Uuden, yksi- tai kaksiosaisen yinjoogaopettajakoulutuksen koko ohjelma julkaistaan joulukuussa 2019.


Moduuli 7

moduuli 7 / joogaterapiaa alavartalon sairaustiloihin

Opettajina Mia Jokiniva ja Jari Karppinen

21.-25.10.2020

Tämä moduuli antaa sinulle eväät urheilijoiden erilaisten joogatarpeiden ymmärtämiseen, myös vammojen ennaltaehkäisyn ja kuntoutuksen tutkimusnäkökulmista. Sen ohessa perehdyt syvemmälle alavartalon toiminnalliseen anatomiaan. Tässä moduulissa työskennellään myös oman opettajapersoonasi ja opetuksellisen pääomasi ymmärtämisen sekä kasvattamisen parissa. Joogafilosofian ja tekstiklassikoiden osiossa tarkastelemme Bhagavad-Gitaa ja Mahabharataa sen monine kerroksineen ja ulottuvuuksineen.

 • Erikoisryhmäopetus joogaterapiaa urheilijoille (Yoga for Athletes)

 • Terapianäkökulmassa alavartalon toiminnallinen anatomia ja sairaustilat

 • Bhagavad Gita ja Mahabharata hindulaisuuden kulmakivinä

 • Bhagavad Gita joogan perusteoksena - mitä (kaikkea) jooga tarkoittaa alkujaan BG:ssa ja kuinka teoksen opit soveltuvat tämän päivän joogin arkeen ja ymmärrykseen?

 • Joogaopettajan erilaiset havaintotyökalut ja onnistuneen ryhmätyöskentelyn ainesosat

 • Opettajan asana-avustamisen advanced-työkalut / Workshop-työskentely 1–3 (Mitä, miksi ja miten oikeastaan kannattaa avustaa)

 • Opettajan jaksaminen: Opetustilan luominen, opettajan oma energiatyöskentely ja oppilas-opettajasuhde salissa ja sen ulkopuolella.


Moduuli 8

moduuli 8/ 10.-14.3.2021

Opettajana Mia Jokiniva

Tämä moduuli kuljettaa sinut syvemmälle joogaterapian pariin muisti- ja hermostosairauksien näkökulmasta sekä varustaa sinut työkaluilla, joilla työskentelet eettisesti, vastuullisesti ja turvallisesti joogaterapeuttina myös sydän- ja verisuonitautipotilaiden kanssa. Moduulin filosofiaosiossa sukellat HYPin, eli hathajoogan ehkä viitatuimman tekstin pariin. Ymmärrät hathajoogan ja tantran historiallisen kehityksen ja vaikutukset moderniin joogaan. Opiskelet myös sopivan annoksen klassisen tantran filosofiaa, ja syvennät ymmärrystäsi mantrojen, mudrien ja yantrojen käyttämisestä osana omaa harjoitteluasi.

 • Hatha Yoga Pradipika hathajoogan eräänä kivijalkatekstinä

 • Tantran ja hathajoogan historia

 • Hindupantheon, jumalat ja jumalattaret

 • Mantrat ja mudrat ja ääni

 • Terapianäkökulmassa hermosto- ja muistisairaat

 • Terapianäkökulmassa sydän- ja verisuonitaudit


Moduuli 9

yinjooga ja kiinalaisen lääketieteen perusteet

4.–8.8. 2021 ja 11.–15.8.2021

Opettajina Mia Jokiniva ja Taina Alakulppi

Moduuli 6A & 6B / Yinjoogan opettajakoulutus

Huom. moduulit 2, 6A & 6B ja 9A & 9B ovat kaikki yinjoogan koulutuksia (6 ja 9 samat sisällöt), joten voit valita näistä yhden tai useampia opintokokonaisuuteesi. Vaikka olisit käynyt VM:n yinjoogan opettajakoulutuksen vuosina 2015-2019, B-versio koulutuksista sopii myös sinulle, sillä se sisältää kokonaan uudet materiaalit työhösi edeltäneen koulutuksesi päälle.

Elokuussa 2020, yinjoogaopettajakoulutus pidetään uudistettuna kahdessa eri 5 päivän kokonaisuudessa. Jos haluat erikoistua yinjoogaan, voit suorittaa molemmat 5-päiväiset (50h x 2), tai tehdä niistä vain ensimmäisen, jos olet ihan tuore yinjoogassa. Jos olet tehnyt kanssamme jo aiemmin 50h-yinjoogaopettajakoulutuksen, valitse B-versio koulutuksista.  Uuden, yksi- tai kaksiosaisen yinjoogaopettajakoulutuksen koko ohjelma julkaistaan joulukuussa 2019.


Moduuli 10

heinäkuu 2021, TARKKA AJANKOHTA MYÖHEMMIN

Opettajana Mia Jokiniva ja vieraileva asiantuntija

moduuli 10:

 • Tekstitutkimuksen kohteena Ramayana

 • Tekstitutkimuksen kohteena Joogasutran meditaatiosysteemin opetus, ja erityisesti kirjan usein melko vähän käsitelty 4. luku

 • Terapianäkökulmassa aivoterveys ja meditaatio

 • Terapianäkökulmassa trauma, traumasensitiivisyys ja traumainformoidun joogan opettaminen

 • Advanced pranayama hathajoogan harjoittajilleToimi näin, kun haet mukaan:

 1. Hae mukaan koulutukseen heti. Paikkoja on vain 20 per moduuli, joten ne loppuvat nopeasti. Voit tehdä moduulit 1–3 yksittäin, osallistumatta koko 350H-koulutusohjelmaan, mutta sen jälkeen moduuleista 4–10 voivat valita vain henkilöt, jotka ovat Villa Mandalan koko joogaterapeutin koulutusohjelmassa vuosina 2019-2021. Tämä siksi, että seuraavat moduulit rakentavat vahvasti edellisten päälle. Kertaus: näihin moduuleihin voit osallistua yksitellen:

  Moduuli 1 (Joogaterapeutit Elia Nikolaev ja Alison McLean) 30.7–4.8.2019.

  Maksa varausmaksusi tästä. Varausmaksu varaa paikkasi kurssille, mutta sitä ei hyvitetä, jos päätät peruuttaa osallistumisen.

  Moduuli 2, yinjoogan opettajakoulutus (Mia Jokiniva ja Taina Alakulppi) 7.8.–11.8.2019.

  Maksa varausmaksusi tästä. Varausmaksu varaa paikkasi kurssille, mutta sitä ei hyvitetä, jos päätät peruuttaa osallistumisen.

  Moduuli 3 (Mia Jokiniva ja Jari Karppinen) 6.-10.11.2019.

  Maksa varausmaksusi tästä. Varausmaksu varaa paikkasi kurssille, mutta sitä ei hyvitetä, jos päätät peruuttaa osallistumisen.

 2. Kaikki 7 moduulia kanssamme käyvät opiskelijat saavat kurssin aikana 12kk:n jäsenyyden online-videoalustaan, jossa voit harjoitella eri opettajiemme kanssa edistyneitä tunteja kotona.

 3. Kaikki 7 moduulia kanssamme käyvät opiskelijat saavat koulutuksen lopuksi 1500€ arvoisen, 4kk kestävän valmennuksen joogastudioyrittäjyydestä. Valmennus tarjoaa kaikki tarpeelliset työkalut oman studion avaamiseen.

 4. Hae mukaan koulutukseen heti, sillä joogaterapeutin koulutuspaikkoja on rajoitettu määrä vuosille 2019-2021. Lähetä RYT200-koulutustodistuksesi (tai vastaava) osoitteeseen mia@villamandala.fi ja kerro hakemuksessasi joogaopettajakokemuksestasi. Hakemuksen tulee vakuuttaa motivaatiosi sitoutuneeseen opettajaopiskeluun ja sisältää perustelut sille, miksi haluat syventää osaamistasi juuri tämän koulutuksen teemojen (joogaterapia ja joogafilosofia) parissa.

Hinnat

Kaikki moduulit maksavat samat verran, ja sisältävät saman verran palveluja.

Opetuksien osuus keskiviikko-sunnuntai: 1000 € (sis. alv. 24%).

Majoituksien osuus keskiviikko-sunnuntai 265€ (sis.alv.10%) ja ruoan osuus keskiviikko-sunnuntai 235€ (sis.alv.14%)

Koulutuskeskuksemme sijaitsee kaukana kaupunkiolosuhteista, eikä lounaalle voi lähteä “lähelle”. Koska hygieniasyistä ravintolapalvelumme eivät mahdollista vieraidemme omien eväiden säilyttämistä keittiötiloissamme, myymme yöpymisiä ja ruokailuja ainoastaan yhtenä pakettina. Joko otat siis pelkän koulutuksen ilman yöpymisiä ja ruokailuja ja saunaa (ja huolehdit itse autolla tai julkisilla liikkumisesa iltatuntien ja aamuharjoituksen välillä), tai sitten koko paketin, jossa yöpyminen ja ruokailut kuuluvat yhdessä mukaan (500€ sis.alv.)

Yhteensä yksi moduuli keskiviikko-sunnuntai täysihoidolla maksaa siis 1500€.


TOIMI NÄIN

 1. Varaa linkistä opiskelupaikka itsellesi 499€ varausmaksun hinnalla. Lähetä samalla peruskoulutuksen todistuksesi Villa Mandalaaan

 2. Saat VM:sta seuraavaksi lisätietoja moduuliisi tai koulutuskokonaisuuteesi liittyen.

 3. Saat loppumaksun n. 1-2 kk ennen kuin moduuli toteutetaan.


Hyödyt

Haluamme, että saat välittömästi koulutuksesta keinoja myös siihen, miten liiketoiminnastasi tulee taloudellisesti kannattavampaa kuin ennen. Tarjoamme sinulle moduulien 2-9 välissä työkalut, joilla hankit takaisin joogaopetuksellasi tai hyödyt moduulista ainakin 2/3 osaa siitä summasta, jonka olet sijoittanut jokaiseen käytyyn moduliin. Toisin sanoen, jos olet sijoittanut 1500€ moduliin, tarjoamme sinulle työkalut, joilla teet ennen seuraavaa moduulia ainakin 1000€ tulosta. Tämä pätee kaikkiin moduuleihin alkaen moduulista 2.

MYÖS KAIKKI TÄMÄ ON PIAN SINUN:

 • Kaikki 7 moduulia kanssamme käyvät opiskelijat saavat kurssin aikana 12kk:n jäsenyyden online-videoalustaan, jossa voit harjoitella eri opettajiemme kanssa edistyneitä tunteja myös kotona.

 • Kaikki 7 moduulia kanssamme käyvät opiskelijat saavat koulutuksen lopuksi 1500€ arvoisen, 4kk kestävän valmennuksen joogastudioyrittäjyydestä. Valmennus tarjoaa kaikki tarpeelliset työkalut oman studion avaamiseen.

 • Hae mukaan koulutukseen heti, sillä joogaterapeutin koulutuspaikkoja on rajoitettu määrä vuosille 2019-2021. Lähetä RYT200-koulutustodistuksesi (tai vastaava) osoitteeseen mia@villamandala.fi ja kerro hakemuksessasi joogaopettajakokemuksestasi. Hakemuksen tulee vakuuttaa motivaatiosi sitoutuneeseen opettajaopiskeluun ja sisältää perustelut sille, miksi haluat syventää osaamistasi juuri tämän koulutuksen teemojen (joogaterapia ja joogafilosofia) parissa.

MENNEET MODUULIT

MODUULI 1/ MODULE 1 / YOGA THERAPY FOR CENTRAL AXIS (SI/PELVIS AND SPINAL HEALTH)

Elia Nikolaev (and Alison McLean) / teaching in English

This unique training is designed for certified yoga teachers desiring to deepen their knowledge in anatomy, biomechanics and pathologies for central axis, and the therapeutic applications of yoga for SI, pelvis and spinal health. Reaching beyond the physical and anatomical aspect of yoga postures, this first module of the training offers a multi-faceted curriculum with in-depth areas of study providing an effective & sustainable approach to yoga therapeutics. Participants will gain an enriched skill set to support the healing and wellbeing of the whole person.

Teachers attending this training will build confidence in their ability to provide tools that help their students prevent and heal injury, as well as assist students with specific medical concerns/special needs. This module will cover and teach the relevant anatomy, biomechanics and physiology to make a technique appropriate for the given pathology. Various therapeutic applications will be explored through the students' own yoga practice and in a group setting. An opportunity to implement therapeutic yoga techniques will be given in lab time. The layers of the panchamaya koshas will be woven in to create a holistic intervention for students and clients when combined with asana, meditation, pranayama, and essential oils.

STUDENTS WILL LEARN HOW TO EVALUATE, ASSESS AND CREATE A PROGRAM THAT INCORPORATES THE COVERED CURRICULUM:

 • Introduction to yoga therapeutics & the panchamaya koshas

 • Introduction to purusharthas (the 4 aims including dharma, artha, kama and moksha) and how they relate to injury and recovery

 • Yoga therapy for spine
: Anatomy, biomechanics, and physiology to make a technique appropriate for the given pathology

 • Yoga therapy SI/pelvis
: Anatomy, biomechanics, and physiology to make a technique appropriate for the given pathology

 • Time to implement therapeutic yoga techniques in lab time

 • Pranayama and meditation 
for healing

 • Participants will develop a specific skill set, tools and confidence to help their students prevent, manage and heal injury, as well as work with students with specific medical concerns and special needs

 • Custom tailored videos on foundation and theory of yoga therapy, and anatomy videos on spine, pelvis and SI joint.

AIM AND SCOPE OF THE MODULE

 • Look at the anatomy and biomechanics of the pelvis and spine in order to learn how to assess and support the health of the central axis with the most common pathologies

 • Explore typical pathologies and dysfunctions of the studied body parts and understand how to choose right therapeutic techniques for the given pathology through the knowledge of relevant anatomy, biomechanics and physiology. (For example degenerative disc disease, disc herniation & rupture, scoliosis, stenosis, upper & lower crossed syndrome)

 • To reach skills to include the therapeutic use of the Great Yoga Wall™ system.

 • Teach asana therapeutically based on the individual anatomy, and needs and symptoms of the student

 • Discover how to teach and cue the therapeutic poses based on the needs of the individual student rather than the external form of the asana.

PRE-REQUISITE

 • Yoga teachers with YTT 200 or higher

 • Yoga teachers wishing to safely design therapeutic classes and classes for specific populations (yoga for spinal health, yoga for improved balance, yoga for scoliosis etc)

 • Health care practitioners wishing to deepen their yoga knowledge and bring yoga into their practice

 • Please notice: You can of course take part only in this one module, you don’t have to take the whole VM 350h training. See more underneath.

MODULE 1:  50 HOURS

1. CONTACT-HOURS (42HRS) / Elia Nikolaev

Elia will be leading the entire contact hour portion of the training as described above.

2. NON-CONTACT-HOURS (8HRS) / Alison McLean

Alison will be present for the group call, grading of the assigned project and for any support via phone or email after the live training.

3. ON TOP OF THIS YOU WILL ALSO RECEIVE:

 • videos on foundation and theory of yoga therapy

 • anatomy videos on spine, pelvis, and SI joint (made by Elia & Alison specifically for this training)

 • 2 hour case study call

 • 1 group project

DAILY SCHEDULE OF THE MODULE 1:

WEDNESDAY

10.00-13.00 Lecturing / theory / workshopping / lab time, PART 1

13.00-14.15 Manor’s vegetarian & vegan lunch

14.15-17.00 Lecturing / theory / workshopping / lab time, PART 2

17.30-20.00 Applied practice / workshopping or lab time, PART 3

20.00-> Supper

THUR-FRI-SAT

8.00-9.00 Breakfast

09.00-13.00 Lecturing / theory / workshopping / lab time, PART 1

13.00-14.30 Manor’s vegetarian & vegan lunch

14.30-17.00 Lecturing / theory / workshopping / lab time, PART 2

17.30-19.15 Applied practice / workshopping or lab time, PART 3

19.15-> -> Supper, yoga movie, and on Friday traditional Finnish sauna

SUNDAY

6.30–9.00 Morning class

10.00–13.00 Lecturing / theory / workshopping / lab time, PART 1

13.00-14.30 Manor’s vegetarian & vegan lunch

14.30–17.00 Applied practice / workshopping or lab time, PART 3

PRICING

The price of this yoga teacher training module for the training tuition is 1000€ (inc. VAT 24%) Reservation fee 499€ is paid when booking your participation, and because the space is limited, this fee is non-refundable. The rest of the payment comes due in 1-1,5 months.

Because the days are demanding and require good rest, proper nutrition as well as us sticking to our schedule, we recommend you calm your life/avoid non-essential traveling back and forth during the study days. Villa Mandala offers accommodation and food as follows:

You will stay in Villa Mandala for lodging Wed-Sun for 265€ (inc. VAT 10%) and enjoy our heavenly vegetarian & vegan food Wed-Sun for 235€ (inc. VAT 14%). The lodging and food / 5 days are billed together 500€, because the spots are limited.

More information info@villamandala.fi

HOW TO BOOK?

Our reservation system is coded in Finnish language. We know you are already stoked on reserving your spot, so please follow the help of this little Finnish-English dictionary and fill in the form HERE :

Yritys -> Company

Etunimi -> First name

Sukunimi -> Surname

Katuosoite -> Street Address

Postinumero -> Postal Code (number)

Postitoimipaikka -> City

Sähköposti -> E-mail

Gsm-numero -> Phone number

Syntymäaika -> Date of Birth

PERUUTA = CANCEL

SIIRRY MAKSAMAAN = PAYYES, PLEASE! I'M IN.

Into the empty boxes under these questions you can write extra information such as your travel company, possible physical limitations, allergies and diets.

Remember to tick the squared boxes - they are a waiver of liability in Finnish and ask you to take full responsibility of your health when participating on this retreat. By ticking the boxes you assure that you, your heirs or legal representatives forever release, waive, discharge and covenant not to sue the instructor(s) or the Villa Mandala (or it’s staff) for any injury or other unexpected outcome caused by your voluntary participation in this training.

SECURE A SPOT HERE / VARAA TÄSTÄ

IN FINNISH / SUOMEKSI:

ELIA NIKOLAEV JA ALISON MCLEAN,  MODUULIN 1 JOOGATERAPEUTIT

Molemmat koulutuksemme Kalifornian lainat ovat käyneet läpi Yhdysvalloissa korkealle arvostetun, monivuotisen joogaterapeutin koulutuksen. Samanlaista osaamista ei tällä hetkellä voi tarjota kukaan muu Suomessa. Molemmilla opettajalla on monipuolinen historia joogaopetuksen parissa. Elian opinnot ovat ennen joogaterapiaa painottaneet Iyengar-joogaa (hän on opiskellut pitkään myös Punessa Iyengarin perheen luona) ja astangaa alan ykkösnimien opetuksessa pitkään, mikä takaa hänelle monipuolisen ymmärryksen joogan kentästä ja siitä perinteestä, josta moderni asanajooga kumpuaa. Alisonin (Doctor of Physical Therapy) huippuosaaminen on fysioterapian ja joogan yhdistämisessä, ja hän on erittäin kokenut opettajakouluttaja. Suomen moduulissamme Elia huolehtii lähiopetuksesta ja Alison kotitehtävien ja non-contact-töiden vetämisestä. Lue lisää opettajista tämän sivun alalaidasta opettajaesittelystä.

_95A8123.jpg
 

Opettajat / Teachers

 
Screenshot 2019-04-18 at 16.43.58.png

mia jokiniva / vtm, e-ryt500, vm:n perustaja

Mia Jokiniva on koulutuksen pääopettaja, Villa Mandalan retriittikeskuksen perustaja ja sisältöjohtaja sekä joogastudio Urban Mandalan perustaja. Mia on myös VTM, tietokirjailija ja stressinhallintaan erikoistunut yrityscoach. Hän on työskennellyt ammattilaisena tanssin, ryhmäliikunnan ohjaamisen ja joogan parissa lähes 20 vuotta, ja kouluttautunut pitkälle yksilöllisen, teknisen ja anatomisen ohjaamisen perusteisiin myös joogan ulkopuolella. Muiden liikunta-alan opintojen ohella Mialla on useita eri suuntauksien joogaopettajan koulutuksia ja kahden vuoden ajalta erikoistumisopinnot joogaterapiaan. 

Mia on myös shamanismiin ja parantamisrituaaleihin erikoistunut kulttuuriantropologi (Helsingin yliopisto/2005), ja on opiskellut maisteritutkinnon jälkeen ja jatkoksi Suomessa sekä ulkomailla eri yliopistoissa ja yksityisissä kouluissa 2015–2019 hindu-, tantra- ja buddhistista filosofiaa, (läntistä) filosofiaa, sanskriittia, ravitsemustiedettä ja liikuntalääketiedettä. Mia on perustanut myös Skandinavian ensimmäisen joogan ammattilaisille suunnatun joogatapahtuman Karmakiller Yoga Festivalin.

Mian käsistä on valmistunut jo lähes 200 hathan, vinyasa flown ja yinjoogan (TCM) joogaopettajaa. Mia on itse ikuinen, intohimoinen opiskelija, joka lisäkouluttautuu lyhyemmissä joogan ja joogafilosofian koulutuksissa jatkuvasti ympäri maailmaa.

Jari_puolikuva.jpg

JARI KARPPINEN / TTM,Fysioterapeutti, liikuntalääketieteen tohtorikoulutettava

Jari on fysioterapeutti , personal trainer ja terveystieteiden maisteri, joka työskentelee paraikaa tohtorikoulutettavana Jyväskylän yliopistossa. Liikuntalääketieteen opintojen lisäksi Jari on suorittanut laajat sivuaineopinnot liikuntabiologiasta ja ravitsemustieteestä. Jarin tutkimuksellinen mielenkiinto suuntautuu liikuntafysiologiaan ja liikuntaharjoittelun vaikutusmekanismeihin. Väitöskirjassaan Jari tutkii fyysisen aktiivisuuden ja vaihdevuosien vaikutuksia rasvan hapetuskykyyn, insuliiniherkkyyteen sekä veressä havaittavien aineenvaihduntatuotteiden määriin. Jari on myös kiinnostunut erityisesti terapeuttisen harjoittelun vaikuttavuutta käsittelevästä tutkimuksesta sekä näyttöön perustuvien toimintatapojen kehittämisestä.

Jari on suosittu ja monipuolinen eri liikuntalajien ohjaaja, jolla on yli 15 vuoden kokemus ohjaustyöstä. Jari on kouluttanut pitkään ohjaajia teoria-aiheissa ja eri liikuntalajeissa niin Suomessa kuin ulkomailla ja kehittänyt useita ryhmäliikuntakonsepteja. Jari pitää erityisesti taito vaativista liikuntalajeista. Vuosien varrella Jari on harrastanut mm. eri tanssilajeja, telinevoimistelua, lattia-akrobatiaa ja tankotanssia. Jooga on sisältynyt Jarin omaan harjoitusohjelmaan vuodesta 2002 lähtien. 

Opettajana Jari pyrkii hyödyntämään viimeisintä tutkimustietoa eri aloilta ja tuomaan näyttöön perustuvaa toiminta tutuksi myös joogamaailmaan. Jarin tavoitteena on, että jokainen opiskelija pystyisi itse etsimään tietoa työssä kohtaamiinsa kysymyksiin, puntaroimaan kriittisesti tiedon luotettavuutta ja soveltamaan tietoa käytännössä.

 
Hanna+Manninen-006.jpg

HANNA MANNINEN / FM, Liikunnan aineenopettaja, E-RYT500, Birthlight Perinatal Yoga Teacher, PilatesHealth-ohjaaja, toimitusjohtaja Oasis Pilates & Yoga Oy:ssa

Hanna on  jooga- ja pilatesopettaja ja liikunta-alan moniosaaja 20 vuoden kokemuksella. Hän on toiminut ryhmäliikunta- ja joogakouluttajana Villa Mandalan lisäksi myös Suomen suurimmissa kuntokeskuksissa sekä Voimisteluliitossa. Hanna on suorittanut joogaopettajana laajimman Yoga Alliancen opintomäärän (RYT500, Villa Mandala) sekä Birthlight Perinatal ja Postnatal joogaohjaajakoulutuksen.

Hanna on lisäksi laajan PilatesHealth (550h) koulutuksen sekä Somatic Studion laiteohjaajakoulutuksen suorittanut pilatesopettaja. Lisäksi Hanna on FM (engl. filologia) sekä ruotsin ja liikunnan aineenopettaja. Hannan kokemus, osaaminen ja näkemys opettajuuden eri osa-alueista on laaja myös siksi, että hän on toiminut niin ikään liikunnan tuntiopettajana peruskoulussa, lukiossa sekä yliopistolla opettajankoulutuslaitoksessa. Tällä hetkellä Hanna toimii turkulaisen Oasis Pilates & Yoga Oy:n toimitusjohtajana. 

42906833_2058989637747250_389324281277841408_o.jpg

ELIA NIKOLAEV, e-ryt, YTRX

Elia is a yoga teacher and a yoga therapist (E-RYT, YTRX) based in San Diego, California. He obtained his first teaching certification in 2006 and has studied extensively in the Iyengar and Ashtanga lineages. He has studied in India in 2010 and 2013 in the traditions of Bishnu Ghosh at the Ghosh College of Physical Education, and at the Iyengar Institute in India (RIMYI) with the Iyengar family and their teachers.

Elia completed a 2-year Training in Yoga Therapy with Larry Payne, MD and Lori Rubenstein Fazzio, DPT at Loyola Marymount University, including an invaluable clinical internship. He is also a certified Happy Back Yoga teacher under the tutelage of Rachel Krentzman, DPT. Some of his most influential teachers & mentors include Roger Cole, PhD, Richard Freeman, Carolyn Belko and Usha Devi of Rishikesh, India.

Teaching for close to 13 years has amounted to hundreds of hours of training in both Western and Eastern methods of movement and wellness, and thousands of hours in practice and application.

55901851_2517788291566609_5716038039986241536_n.jpg

taina alakulppi, kiinalaisen lääketieteen asiantuntija

Taina Alakulppi on Suomen aatelia perinteisen kiinalaisen lääketieteen asiantuntijuudessa. Taina on ainoa suomalainen kiinalaisen lääketieteen asiantuntija, joka on on jatko-opiskellut alaa kolme vuotta Pekingin kiinalaisen lääketieteen yliopistossa (Beijing University of Chinese Medicine) mm. kiinalaisen yrttilääkinnän, onkologian, gynekologian, ihotautien, qi gongin ja kiinalaisten lääketieteen klassikkokirjojen parissa. Hän on myös suorittanut Kiinassa yliopistoharjoittelut kolmessa paikallisessa sairaalassa ja oppi samalla puhumaan sujuvasti kiinan kieltä. Taina toimii myös Finnacun ja Suomen Kiinalaisen Lääketieteen Liiton (SKILL) hallituksien jäsenenä ja syventää opintojaan paraikaa (Masters Degree in Advanced Oriental Medicine) Middlesex University London & NCA:ssa.

Hän on valmistunut alkujaan Suomesta kolmivuotisesta perinteisen kiinalaisen lääketieteen koulutuksesta asiantuntijaksi. Monipuolisen kiinalaisen lääketieteen tietämyksensä ohella Taina on myös koulutettu hieroja. Tervetuloa mukaan yinopekoulutukseemme nauttimaan Tainan poikkeuksellisen laajasta osaamisesta kiinalaisen lääketieteen parissa.

42889882_2058989604413920_5548522478512373760_n.jpg

Dr. Alison McLean, DPT, E-RYT, C-IAYT

Alison is a doctor of physical therapy, yoga therapist & teacher. She teaches anatomy and alignment in Prana's 200hr & 300hr Teacher Trainings as well as the The Yoga Wall Method. A skilled teacher and passionate yogi, she teaches Happy Back and Therapeutic Yoga classes and workshops all over San Diego. Her approach to Yoga Therapeutics is holistic and comprehensive, reaching beyond the physical. Some of the teachers who most inspire me and I have studied with are Judith Hansen Lasater, Ginger Garner, Roger Cole, Shelly Prosko and Jules Mitchel. Learn more at http://www.igniteurwellness.com/

 
 

Kenelle sopii ja miten haku mukaan

Villa Mandalan joogaopettajan jatkokoulutukseen on avoin haku kaikille, joilla on koulutus RYT200- tai muusta vastaavasta vähintään 200 tunnin joogaopettajan peruskoulutuksesta. Hae mukaan heti kokonaisuuteen tai yksittäiseen moduliin (1-3) alapuolelta:

Nimi *
Nimi
Puhelin
Puhelin