Yinjoogan opettajakoulutus (45h)

12374775_1016005308419733_5499125992955630114_o.jpg
 

YINJOOGAN OPETTAJAKSi?

Villa Mandala järjestää vuosittain elokuussa 5 päivän tiiviskurssina ammatillista yinjoogaopettajan jatkokoulutusta joogaopettajille, joilla on jo ainakin joogaopettajan pohjakoulutus RYT200 (Yoga Alliance) tai vastaava peruskoulutus, kuten VM:n 250h.

Elokuussa 2020, yinjoogaopettajakoulutus pidetään uudistettuna kahdessa eri 5 päivän kokonaisuudessa. Jos haluat erikoistua yinjoogaan, voit suorittaa molemmat 5-päiväiset (50h x 2), tai tehdä niistä vain ensimmäisen, jos olet ihan tuore yinjoogassa. Jos olet tehnyt kanssamme jo aiemmin 50h-yinjoogaopettajakoulutuksen, valitse B-versio koulutuksista.  Uuden, yksi- tai kaksiosaisen yinjoogaopettajakoulutuksen koko ohjelma julkaistaan joulukuussa 2019.

Löydät lisätietoa vuoden 2020 yinjoogan koulutuksista joogaopettajien 350-jatkokoulutuksemme sivuilta villamandala.fi/350h.

Siellä moduuli 6A & 6B ovat yinjoogan opettajakoulutuksia. A / 19.-23.8.2020 ja B / 26.-30.8.2020. Vaikka olisit käynyt VM:n yinjoogan opettajakoulutuksen vuosina 2015-2019, B-versio koulutuksista sopii myös sinulle, sillä se sisältää kokonaan uudet materiaalit työhösi edeltäneen koulutuksesi päälle.Mitä asiakkaamme sanovat


Olen saanut yinjoogan opettajakoulutuksesta valtavasti lisää kaikkeen joogaopetukseeni. Oppeja on helppo yhdistää dynaamisempiinkiin tunteihin ja oman ajatusmaailman laajentaminen kiinalaisen lääketieteen puolelle tuo lisää näkökulmaa myös filosofiaan ja opetuksen verbaliikkaan. Yhdistelmänä joogaterapia ja yin-koulutus ovat lyömätön yhdistelmä kaikkeen opetukseen, mutta suosittelen kyllä kaikkia näitä joogaterapiakoulutuksen moduuleita, joista ammennettavaa tuntuu riittävän loputtomiin.
— Maiju Salovaara-Hiltunen


***

nämä alla olevat tiedot päivitetään joulukuussa 2019MITÄ?

Tämä Villa Mandalan koulutus antaa laadukkaat työkalut joogaopettajalle restoratiivisten eli palauttavien ja yin-joogaaan perustuvien joogatuntien turvalliseen ja asiantuntevaan ohjaukseen. Perehdymme yin-joogan teoreettiseen viitekehykseen sekä joogafilosofian, länsimaisen liikuntalääketieteen (liikkuvuusharjoittelun anatomia ja fysiologia) että kiinalaisen lääketieteen näkökulmista. Koulutus sisältää nämä mm. aihealueet mutta ei rajoitu ainoastaan näihin:

  • Yin-joogan ja restoratiivisen joogat erot

  • Stressinhallinta. Hermoston toiminnan ja tasapainottamisen tärkeimmät periaatteet.

  • Yin-jooga-tuntien erilaisten liikesarjakokonaisuuksien rakentaminen sekä yksittäisten asanoiden vaikutuksien ymmärtäminen keho-mieleen.

  • Kiinalaisen lääketieteen perusteet ja meridiaanioppi. -Joogaopettaja oppii kehon 14 päämeridiaanin sijainnin, merkityksen, perustoiminnan logiikan sekä perustavanlaatuiset tiedot siitä, mihin kehon vaivaan mikäkin meridiaani voi vaikuttaa – ja millaisia vasteita meridiaanien energiavirtauksia stimuloivilla erilaisilla yin-asennoilla voi tähän perustuen olla.

  • Kiinalaisen lääketieteen elementtioppi

  • 3 erilaista yinjoogan asanasarjaa akupainannan, joogaterapian ja kiinalaisen lääketieteen teorian pohjalta räätälöitynä erilaisiin asiakastarpeisiin

  • Perusdiagnostiikka ja akupainannan keinot erilaisten epätasapainotilojen hoitamiseen

  • Kiinalaisen lääketieteen ravitsemus

  • Kiinalaisten, taolaisten ja joogisten oppien yhteisen kulttuurihistoriallisen viitekehyksen perustietoja.

LISÄINFOA?

Tämä koulutus on joogaopettajan täydennyskoulutus, eli kurssikokonaisuutta varten Sinulla tulee olla jo joogaopettajan perusopinnot eli RYT200 tai vastaava koulutus mistä tahansa joogakoulusta suoritettuna tai käynnissä paraikaa. 

Lähikoulutuspäiviä on yhteensä viisi keskiviikosta sunnuntaihin. Lisäksi saat koulutuksen jälkeen n. 5–7 tuntia vievän kotitehtävän, jonka hyväksytysti suorittamisen jälkeen olet valmistunut yinjoogan opettajaksi.

Koulutus antaa peruseväät joogaopettajalle restoratiivisten eli palauttavien (yinmäisten) joogatuntien turvalliseen ja asiantuntevaan ohjaukseen. Perehdymme yinjoogan teoreettiseen viitekehykseen sekä joogafilosofian, länsimaisen liikuntalääketieteen (liikkuvuusharjoittelun anatomia ja fysiologia) että kiinalaisen lääketieteen näkökulmista. Opimme myös hermoston toiminnan ja tasapainottamisen tärkeimmät periaatteet. Opettaja oppii rakentamaan yinjooga-tunneilleen erilaisia liikesarjakokonaisuuksia sekä ymmärtämään myös yksittäisten asanoiden vaikutuksia keho-mieleen.

Keskeisen osan kurssista muodostaa kiinalaiseen lääketieteeseen ja sen meridiaanioppiin tutustuminen. Joogaopettaja oppii kehon 14 päämeridiaanin sijainnin, merkityksen, perustoiminnan logiikan sekä perustavanlaatuiset tiedot siitä, mihin kehon vaivaan mikäkin meridiaani voi vaikuttaa – ja millaisia vasteita meridiaanien energiavirtauksia stimuloivilla erilaisilla yin-asennoilla voi tähän perustuen olla.

Kiinalaisen lääketieteen osioissa käymme läpi meridiaaniopin ohella mm. ravitsemuksen, akupainannan ja kiinalaisten ja joogisten oppien yhteisen kulttuurihistoriallisen viitekehyksen perustietoja.

MILLOIN?

TAVATAAN ELOKUUSSA 2020. Aloitus keskiviikkona klo 9.45 ja lopetus sunnuntaina klo 17.15.

KETKÄ? 

Villa Mandala on joogaopettajakoulutuksien asiantuntijataho. Koulutamme jooga-anatomian, joogafilosofian ja –historian painotuksilla opettajien peruskoulutusta 250H ja syventäviä opintoja 350H/600. Koulutuksemme ovat aina suomenkielisiä. Näissä koulutuksissa opettajina toimivat Taina Alakulppi ja Mia Jokiniva.

Taina Alakulppi on perinteisen kiinalaisen lääketieteen asiantuntija ja kuuluu tällä hetkellä kiinnostavimpiin alan osaajiin Suomessa. Taina on jatko-opiskellut ainoana suomalaisena alan syntysijoilla maineikkaassa Pekingin kiinalaisen lääketieteen yliopistossa sekä kolmessa pekingiläisessä sairaalassa. Hän on pidetty luennoitsija ja opettaja joka tutustuttaa kiinalaisen lääketieteen saloihin ymmärrettävästi ja käytännönläheisesti. Taina ottaa potilaita vastaan Lääkäriasema Sofianovassa. Hän toimii myös Finnacu Ry:n hallituksen varapuheenjohtajana sekä Suomen kiinalaisen lääketieteen liiton hallituksen jäsenenä. Tällä hetkellä hän suorittaa maisteritason jatko-opintoja kiinalaisen lääketieteen tieteellisen tutkimuksen parissa.

Tainan selkeä ja johdonmukainen opetustyyli, lämmin huumori ja hurmaava persoona yhdistettynä laadukkaisiin luentoihin ja opetusmateriaaleihin tekevät opiskelusta Tainan kanssa aina yhtä innostavaa. Kiinalainen lääketiede herää ja herättää henkiin näissä hyvissä käsissä.

Mia Jokiniva, VTM, on Villa Mandalan retriitti- ja koulutuskeskuksen sisältöjohtaja, stressinhallinnan ja rentoutusterapeuttisten tekniikoiden valmentaja, tietokirjailija ja 250H ja 350/600H-koulutuksien pääopettaja. Mialla on opettanut joogaa ja muita liikuntalajeja 18 vuotta. Hän on opiskellut hindu-, tantra- ja buddhistista filosofiaa sekä liikuntalääketiedettä yliopistolla, käynyt useita eri tyylisuuntien asana- ja filosofiaopettajakoulutusta ja erikoistuu tätä nykyä joogaterapiaan. Mian käsistä on valmistunut jo miltei 200 suomalaista joogaopettajaa.

Mia on myös shamanismiin ja eri kulttuurien parantamisrituaaleihin erikoistunut kulttuuriantropologi (Helsingin yliopisto/2005), joka on tutkinut ja harjoittanut joogan ohella lukuisia muita kehomielen metodeja sekä käyttää joogakramassa asanan ohella tanssitekniikoiden ja hengitys- ja rentoutusterapian erilaisia kehoa vapauttavia ja kehomieli-koherenssia lisääviä elementtejä. Viime vuosina Mia jatkokouluttautunut suomalaisissa ja ulkomaisissa yliopistoissa ja yksityisessä ulkomaisessa joogaopetuksessa filosofian, joogafilosofian, liikuntalääketieteen, ravitsemustieteen, sanskriitin ja Aasian uskontojen alueella.

HINTA?

1499€ (sis.alv. 10-24%)

ESIMERKKIPÄIVÄ?

07.30-08.45  Innokkaille mahdollisuus omaharjoitukseen yläkerran shalassa (mutta ei 1. päivänä)

08.30.-09.45 Kartanon aamupala (mutta ei 1. päivänä)

09.45.-11.45 Yin-joogan ja opettamisen teoriaa tai yhteinen harjoitussarja päivästä riippuen / Mia Jokiniva

11.45-12.00. Lyhyt tauko

12.00.-13.15 Kartanolounas

13.15.-16.15. Yin-joogan ja meridiaaniopin teoriaosio / Taina Alakulppi

16.15.-16.45. Pieni tauko

16.45.-18.45. Yinjoogaharjoitus, mukana esimerkiksi meridiaanien tulokulmat tai muuta päivän aikana opittuun perustuvaa. / Mia

18.45.-20.15. Illallinen (ei 5.päivänä)

20.30 -> mahdollisuus elokuvien katseluun, saunaan, yleiseen maailmanparannukseen yhdessä

HUOM! Viimeisenä päivänä eli sunnuntaina teoria aloitetaan klo 8.45 ja tauot ovat hieman lyhyempiä, jotta päivä päästään lopettamaan jo 17.15. 
Villa Mandalassa kaikki olosuhteet luovat harmonisen kokonaisuuden, jossa on täydelliset puitteet uppoutua omaan joogaharjoitukseensa. Paikan turvallinen ja inspiroiva ilmapiiri muodostuu rauhallisen luonnon, osaavien ja sydämellisten ihmisten, kaikkia aisteja hivelevän ruoan ja kauniiden rakennusten kombinaatiosta. Nämä kaikki luovat joogalle sellaiset olosuhteet, jossa on mahdollisuus kokea ja hengittää vapaasti.
— Jouni Hallikainen, joogaopettaja