Back to All Events

Hengähdyshetkiä©-retriitti / Menopaussi - holistisesti / Mia Jokiniva



JOS TAHDOT KURKATA HUONEKUVAT, KLIKKAA TÄSTÄ


Hengähdyshetkiä©-retriitti / Menopaussi – holistisesti


MILLOIN? PE-SU 3.-5.5.2024 / kouluttajana Mia jokiniva.

lisäksi mukana kouluttamassa on tätä retriittiä varten haastateltu terveystieteiden tohtori jari karppinen kertomassa tallenteelta uutta tutkimustietoa menopaussin aineenvaihdunnallisista muutoksista sekä videominiluennolla tälle retriitille osallistuva lääkäri satu haikio alustamassa meitä naisten seksuaalisuuden muutoksista.

MITÄ?  Liian moni kokee yhä jäävänsä menopaussissa yksin. Vaihdevuosi-ikään saapuvat naiset kohtaavat tämän uuden elämänvaiheen edessä edelleen vanhentuneita asenteita sekä kärsivät tiedonpuutteesta ja suoranaisesta vähättelystä. Työantaja, puoliso, lapset eivätkä välillä edes terveydenhuollon ammattilaiset tunnu ymmärtävän. Tämä retriitti kutsuu sinut edistämään positiivista muutosta: kokoamme naiset yhteen hyvinvoinnin äärelle ja autamme sinuakin lähestymään menopaussia naiseuden tärkeänä elämänvaiheena avoimesti, joustavasti ja tarpeellisen tietopaketin kera.

Menopaussi-retriittimme ei ole hormonikorvaushoitojen vastainen - päin vastoin, on paljon näyttöä siitä, että hormonikorvaushoitojen haitoilla on peloteltu naisia aivan liikaa kuluneiden 20 vuoden aikana. On kuitenkin myös paljon muuta, mitä voi tehdä itsekin vaihdevuosien lähestyessä tai niiden jo käynnistyttyä. Liikunnalla, stressinhallinnalla ja unella, ruokavaliolla ja täydentävillä hoitomuodoilla on kaikilla oma antinsa menopaussioireiden lievittämisessä. Entäpä lisäravinteet ja tutkimusnäyttö?  Menopaussin täsmällinen biologia ja perintötekijöiden osuus? Menopaussi-iässä kohoavat terveysriskit ja niiden torpedoiminen? Mentaalinen ja emotionaalinen sopeutuminen oman naiseuden muutoksiin? Check, check, check, käsittelemme nekin.

KENELLE? Retriittiviikonloppu on täynnä faktatietoa, käytännössä kokeilua, palautumista, naisten välistä naurua sekä jakamista niille, jotka kulkevat kohti vaihdevuosien siirtymävaihetta, ovat paraikaa siinä tai elävät aikaa menopaussin jälkeen.

Perimenopaussi ja vaihdevuodet ovat elämänvaiheita, joiden läpi voi navigoida ajankohtaisen tiedon tuella entistä sujuvammin. Saat paljon informaatiota ja käyt keskusteluja koululääketieteen, ravitsemuksen, liikunnan ja täydentävien hoitomuotojen mahdollisuuksista mielialan heittelyihin, yöhikoiluun, nivelkipuihin, libidon muutoksiin, aivosumuun, kiristyviin vaatteisiin ja hormonimuutoksien tuomiin muihin terveysaiheisiin…

MILLOIN? Kiinalainen lääketiede kutsuu vaihdevuosia termillä “toinen kevät”. Se on kaunis ja kuvaava termi tämän retriitin päämäärälle. Tämä retriitti on sinulle, joka etsit perimenopaussissa, menopaussissa tai sen jälkeen joustavuutta arkeen sekä kokonaisvaltaisia keinoja tehdä tästä naiseuden siirtymästä mahdollisimman sinun näköisesi


MENOPAUSSI-RETRIITIN OHJELMA

Perjantai

17.00-17.30 Saapuminen & huoneisiin asettuminen
17.30-18.00 Retriitin avaustilaisuus
18.00-19.15. LUENTO: Menopaussikartalle - mikä, miksi, miten, milloin ja kenelle? / Mia Jokiniva

19.15-20.00 HARJOITUS: Hengähdyshetkiä - lyhyt mielen- ja kehonhuoltoharjoitus rauhoittumiseen / Mia Jokiniva
20.00-21.00. Kartanon illallinen

Lauantai

7.45-9.15 HARJOITUS: Aamun Hengähdyshetkiä-harjoitus  / Menopaussi-REMIX / Näin tuet keho-mieltä liikunnalla sen eri menopaussioireissa / Mia Jokiniva
9.15-10.15. Kartanon aamiainen

10.15-11.45 Omaa aikaa esimerkiksi metsäreiteillämme ulkoiluun
11.45-13.00. LUENTO: Liikunta, stressinhallinta ja palautuminen Mitä keho kaipaa kipeimmin, kun koitamme ehkäistä tulevia terveysongelmia? Kuinka palautua niin, että kehosi pystyy tehdä parhaansa menopaussin moniin muutoksiin sopeutuessasi? Entä mitä kehossa tapahtuu menopaussissa, kun paino tuntuu nousevan vain jääkaappia vilkaisemalla? Minkä kaiken voi laittaa hormonien piikkiin ja milloin kyse on muusta? Millainen liikunta on täsmäapua vaihdevuosioireisiin? Kaikkiin näihin kysymyksiin tarjoamme uusimman tutkimustiedon vastauksia tämän luennon aikana. / luennoitsijana Mia Jokiniva ja videotallenteelta screenillä 30 mn. Mian haastattelemana menopaussin aineenvaihduntaan erikoistunut terveystieteiden tohtori Jari Karppinen + keskustelua


13.00-14.15 Kartanon lounas 
14.15-16.00  Aikaa levolle, lueskelulle, ulkoilulle tai omannäköiselle rentoutumiselle


16.00-17.15 LUENTO: Ravitsemus ja vaihdevuodet. Kehon tasapainoa voi säädellä joka päivä sillä, mitä syö ja juo. Tällä luennolla kuulet, mitä keho tarvitsee menopaussissa erityisesti. Opit niin ikään, millaisia ravintoaineita tai ruokailurytmejä kannattaa välttää tässä elämänvaiheessa. Sivuamme myös suosikkiaiheita, kuten sitä millaista näyttöä fytoestrogeeneistä ja lisäravinteista on osana hormonitoiminnan muutoksien tukemista. Menopaussissakaan ei kannata kapsahtaa kaikkiin purnukoihin. Entä mitä sanovat ravitsemusaiheesta suosituimmat täydentävät hoitomuodot, kuten kiinalainen lääketiede? / Mia Jokiniva


17.30-19.00 HARJOITUS: Illan Hengähdyshetkiä-harjoitus: hengitys- ja mielenhuoltoharjoitteita sekä palauttavia asentoja hormonitoiminnan tasapainottamiseen.
19.00-20.15 Kartanon illallinen
20.15-22.00 Kuuma-kylmä-terapiaa kartanosaunan ja kylmän paljun muodossa

Sunnuntai

7.45-9.15: HARJOITUS: Aamun Hengähdyshetkiä-harjoitus  / Menopaussi-REMIX / Näin tuet keho-mieltä liikunnalla sen eri menopaussioireissa / Mia Jokiniva
9.15-10.15. Kartanon aamiainen

10.15-11.45 Omaa aikaa ryhmäläisten kanssa keskusteluille, levolle tai ulkoilulle
11.45-13.00 LUENTO: Naiseus muutoksessa / Valmennuksellinen ja lääketieteellinen katsaus menopaussin tuomiin muutoksiin naisen kehollisuudessa, seksuaalisuudessa ja ihmissuhteissa. Osio sisältää tälle retriitille räätälöidyn, 30 min. videoidun asiantuntija-alustuksen lääkäri Satu Haikiolta, jonka jälkeen käymme valmennuksellista keskustelua ryhmissä aiheesta.
13.00-14.30 Kartanon lounas ja aikaa pakkaamiseen


14.30-15.45 HARJOITUS: HENGÄHDYSHETKIÄ – Meditaatio REMIX. Erilaisia meditaatiotekniikoita, hengitysharjoitteita sekä palauttavia asentoja hormonitoiminnan tasapainottamiseen. Retriitin päätöstilaisuus




VILLA MANDALA on boutique-hotelli ja retriittikeskus. Osallistumismaksu sisältää yhden hengen osalta 2,5 kurssipäivää täysihoidolla; päivittäiset ruokailut (runsas kartanoaamiainen, ravitseva lounas sekä monipuolinen illallinen), majoittumisen 2-4 hengen Stress free area -huoneissa, sisältöpalvelut, kartanosaunan ja rentouttavan paljun yhtenä iltana.

Majoittuminen tapahtuu viihtyisissä 2-4 hengen huoneissa, joista jokainen on oma uniikki, harmoninen kokonaisuutensa hyvää unta ja palautumista palvelevine sisustuksineen. Jokaisessa huoneessa on oma terassi tai parveke suoraan maalaismaisemaan. Huomioithan, että emme voi välttämättä huomioida kaikkia huonetoiveita. Varaus on aina henkilökohtainen ja peruutusehdot sitovat varaajaa.

Retriitti aloitetaan majoittumisella 1. päivänä kello 17.00, ohjelma alkaa 17.30 ja päätetään viimeisenä päivänä kello 15.00/16.30. Ensimmäisenä iltana päivällinen tarjoillaan klo 20.00 mennessä..

PS. Keittiömme pystyy huomioimaan ruoka-aineallergiat ja gluteenittoman ja laktoosittoman ruokavalion, mutta koska VM:n kasvispohjaisessa ruokailussa käytetään paljon eri tavoin valmistettuja juureksia, perunaa, riisiä ja papukasvejakin, harmi kyllä kokkimme resurssit EIVÄT riitä ruokailujen yhteydessä sellaisten erityisannoksien ja -toiveiden kuin ayurveda, fodmap, paleo, atkins, montignac jne. huomiointiin.


HENGÄHDYSHETKIÄ©-retriitit tarjoavat teemasta riippumatta

  • täsmäiskumaista "luomuhoitoa" stressiin

  • laadukkaita luentoja Suomen johtavilta stressinhallinnan asiantuntijoilta

  • monipuolisia harjoituksia mielen ja kehon stressin lievittämiseen rentoutus- ja hengitystekniikoiden, kehonhuollon, helpon asento- ja keskittymisharjoituksien sekä meditaation tekniikoin

  • stressaantunutta kehoa tukevan ravitsemuksen maukkaiden herkkuruokien muodossa

  • majoituksen valitsemastasi huoneesta boutique-hotellissamme ja perinteisen kartanosaunan toisen päivän iltana.

  • tilaisuuden päästää irti omasta arjesta, katkaista kiire, digidetoxata, nukkua, rentoutua, ulkoilla luonnossa tai vaan tuijotella horisonttiin, jos siltä tuntuu.

Irrota piuhat ja liity rentoon joukkoomme. Retriitin opettajana toimii Mia Jokiniva. Voit tutustua teemaan jo etukäteen myös Mian kirjojen avulla: Hengähdyshetkiä, Vapaudu stressistä sekä Stressin luomuhoito.


TEE HUONEVARAUKSESI TÄSTÄ

Kun kyseinen huone on täyttynyt, et voi tehdä enää varausta. Jos pääset tekemään varausta ja maksua, on huoneessa yhä Sinulle tilaa. Tervetuloa kylään!