Back to All Events

JOOGATERAPIAA SELÄLLE


  • Villa Mandala Resort Lapinkyläntie 613 B 07870 Skinnalrby Finland (map)

JOOGATERAPIAA SELÄLLE

12.-16.6 2024 / Villa Mandala Resort

Opettajina joogaterapeutti-kouluttaja, joogafilosofian ja mantran sertifioitu opettaja Mia Jokiniva ja fysioterapeutti, joogaopettaja- ja pilateskouluttaja Hanna Manninen. Kummallakin opettajallasi on 20 vuoden kouluttajakokemus liikunnan ja joogan parissa. Olet hyvissä käsissä!

VARAA PAIKKASI KIRJOITTAMALLA INFO@VILLAMANDALA.FI

Sisällöt tässä moduulissa, joka on auki muillekin kuin joogaterapeutin koulutukseen osallistuville:

  • TULE-sairauksien hoidon tutkimusnäyttö

  • Selkäkipujen ehkäisy ja hoito liikunnan ja liikkeen avulla

  • Alaselkäkipuisten liikekontrollin harjoittelu fysioterapian maailmassa

  • Sovellettua anatomiaa ja biomekaniikkaa selälle

  • Sovellettua anatomiaa ja biomekaniikkaa lantion ja SI-nivelen alueelle

  • Klassista joogaterapiaa selän, lantion ja SI-nivelten alueelle apuvälineitä ja joogaseinää (yogawall) hyödyntäen.

  • Alaraajan klassista joogaterapiaa

  • Aikaa soveltaa opittua asanaLABeissa

  • Liikkeiden valitsemisen ja ohjaamisen malli selkäkipuisen asiakkaan kotiharjoitukseen

  • Hengitysharjoitukset ja meditaatio selkävaivaisen ja kipuilevan ohjaamiseen ja kotiharjoitteluun

  • Joogafilosofiassa kleshat eli “mielen myrkyt” joogan esteinä ja se, mikä niiden ylittäjänä edistää joogan tilan toteutumista. Aiheen käsittely tapahtuu sekä joogafilosofisen että buddhalaisen viitekehyksen läpi.

…eli oletko valmis viemään opettajuutesi uudelle tasolle?


Päiväaikataulut tässä moduulissa, joka on auki muillekin kuin joogaterapeutin koulutukseen osallistuville:

06.30-09.00  Aamuharjoitus päivän teemaan liittyen 

09.00-10.00  Kartanon herkullinen aamupala

10.00-13.00  Teoriaa, luentoa, workshop-työskentelyä päivän teoria-aiheesta / Osa 1

13.00-14.30  Kasvisruoan ja vegaanitaivaan tunnelmissa lounastauolla

14.30-17.00  Teoriaa, luentoa, workshop-työskentelyä päivän teoria-aiheesta / Osa 2

17.30-19.00 Restoratiivinen harjoitus tai muu päivän oppeja soveltava käytännön harjoitus/asanatyöpaja

19.00-20.15 Kartanon illallinen

-> perjantaisin sauna, muina iltoina vapaa-aikaa, joogakuplassa kurssiseurasta nautiskelua, ulkoilua kauniilla metsäreiteillämme tai esimerkiksi joogahenkisen elokuvan katselua yhdessä.

Moduulin ensimmäinen päivä alkaa keskiviikkona klo 14.45 ja viimeinen päivä loppuu sunnuntaina klo 17.00.


JOOGATERAPIAN MÄÄRITELMÄMME?

Joogaterapia tarkoittaa Villa Mandalassa joogan perinteisten työkalujen; asanan ja pranayaman, pratyaharan, dharanan, mantran ja dhyanan/meditaation käyttämistä nykypäivän fysioterapian, biomekaniikan, liikuntalääketieteen sekä neuropsykologian osaamisen ohella joogaopettajan työvälineinä. Joogaterapeutin työ on joogaopettajana erikoistumista nimenomaan keho-mielen epätasapainotilojen, sairauksien ja vammojen kuntoutukseen sekä ehkäisyyn (rehab ja prehab).

mitä joogaterapialla voi tehdä?

Sinusta ei tule tietenkään joogaterapeuttia yhteen koulutusmoduuliin osallistumalla, mutta voit hyötyä sen sisällöistä suuresti omassa opetustyössäsi.

Villa Mandalassa 250h+350h tuntia opiskellut joogaterapeutti on erikoistunut joogaopettajana yksityistuntien sekä workshop- ja erikoisryhmäpalveluiden rakentamiseen. Räätälöinti voi koskea tiettyjä sairaustiloja, keho-mielen haasteita tai liikuntarajoitteita sekä eri asiakasryhmien vammojen kuntoutusta sekä ehkäisyä (rehab ja prehab). Urheilijat, raskaana olevat, astmaatikot, selkäkipuiset, polvi- olkapää- tai lonkkaleikkauksesta toipuvat, hengityselimistön vaivoista kärsivät (myös long covid) sekä hermosto- ja muistisairaat ovat esimerkkejä erikoisryhmistä, joille opit räätälöimään sisältöjä.

Käytössä ovat joogan perinteiset työkalut; asana ja pranayama, pratyahara, dharana, mantra ja dhyana/meditaatio sekä nykypäivän fysioterapian, biomekaniikan, liikuntalääketieteen sekä neuropsykologian osaamisen käyttäminen joogaopettajan työvälineinä.

MITÄ JOOGAFILOSOFIA ON TÄSSÄ KOULUTUKSESSA?

Mitä joogafilosofia on? Mitä se ei ole? Vaikka omien ajatuksien ja tuntemuksien fiilistely onkin tärkeää ja vaikka kauniit ilmaisut opettajan suusta saattavatkin puhutella joogatunnin aikana, nämä eivät kuitenkaan ole vastoin monien luuloa “joogafilosofiaa” sanan varsinaisessa merkityksessä. Tarkkaan ottaen joogafilosofia viittaa joogan etiikkaan ja yhteiskuntafilosofiaan, joogan metafysiikkaan ja oppiin ontologiasta sekä joogan keinoihin etsiä sitä “mikä on totta”.

Myös hathajoogan päämääriin läheisesti liittyvä joogan energia-anatomia luetaan usein joogafilosofiaksi. Nämä sisällöt kumpuavat etenkin joogan vanhoista teksteistä ja intialaisesta eeposkirjallisuudesta. Tässä moduulissa tutustumme joogisen ja buddhalaisen perinteen tulkintoihin siitä, mikä estää ja mikä tukee “joogan tilaa”.

Filosofiaopintoihin kuuluu toki aina myös pohdiskelu ja soveltaminen, mutta yleisesti tämä tehdään joihinkin teksteihin nojaten.


Hinta?

MODUULIN HINTA TÄYSHOIDOLLA (5PV), JOS OPISKELET JOOGATERAPEUTIKSI 350H-KOULUTUKSESSAMME: 1396€ + ALV. 10–14–24%

Tämä 50h täysihoitomoduuli on auki 350h-koulutuksen ulkopuolisille opiskelijoille. (Hinta 1499€ + alv) Hinta sisältää kaiken opetuksen, materiaalit, opetuksen ja Villa Mandalan ruokailut.

VARAUSMAKSU ON 499€

Mitä asiakkaat sanovat?

“Koulutuksen kaikki päivät ovat ihanan vaativia sekä kropalle että päälle. Koulutusmoduuleihin on pakattu ihan uskomaton määrä tietämystä! Lähijaksoilla jokainen minuutti on hyödynnetty maksimaalisesti, jotta kurssilaisena voisi omaksua ja ymmärtää joogasta mahdollisimman paljon. Aiheita käsitellään laajasti, mutta aina ydin edellä.”

— SANNA HEIKKILÄ, LIIKUNNAN OPETTAJA, LIIKUNTASUUNNITTELIJA, JOOGATERAPEUTTI

“Joogakoulutuksia on monia ja monenlaisia. Niistä on tärkeää valita omaa joogan (ja elämän) polkua parhaiten palveleva ja omia arvoja allekirjoittava. Villa Mandala oli minulle suomalaisista joogakouluista paras. Hathajoogaperinteelle kumartava mutta asanoiden anatomiaa uudistava, laajan joogasivistyksen tarjoava opinahjo.

Eivätkä nämä ole olleet mitä tahansa oppareita, vaan aivoja ja kehoa haastavia sekä koko omaa ihmisyyden ydintä ravisuttavia kokemuksia, havaintoja ja oivalluksia. Valtavalla ammattitaidolla luotsattuja oppimisen elämyksiä ja viisauden hedelmiä, joita ovat jakaneet taitavimmat kohtaamani opettajat - ja kursseja ja koulutuksia on sentään käyty näillä kilometreillä jo monia.

Mielen ammattilainen olen ollut jo vuosia, mutta nyt voin ylpeänä lisätä siihen myös kehon.”

— PSYKOLOGI, JOOGATERAPEUTTI OUTI PIKKUOKSA

“Olen sanattoman kiitollinen kaikesta, mitä olen saanut kokea, tuntea, nauttia ja oppia kanssanne. Niin pyhää ja kaunista, etten löydä sille sanoja. Joten lyhykäisyydessään sydämellinen kiitos, teette taikojanne puhtaalla valolla ja syvällä viisaudella.”

— JANINA SUURONEN,  JOOGATERAPEUTTI, STUDIONOMISTAJA