Back to All Events

SOLD OUT! HENGÄHDYSHETKIÄ-retriitti / Palautuminen, ravitsemus ja matala-asteinen tulehdus


  • Villa Mandala Resort Lapinkyläntie 613 B 07870 Skinnalrby Finland (map)

HENGÄHDYSHETKIÄ-retriitti / Palautuminen, ravitsemus ja matala-asteinen tulehdus

MITÄ? Tämä Villa Mandalan kesäretriitti kutsuu sinut hyvinvoivaan arkeen ja täydelliseen lomaan! Onpa tämä lomasi startti, keskikohta tai vasta haikailu sitä kohti, tuntuu viikonloppu Mandalan täysihoidossa aina pitkältä elvytyshoidolta ja autuaalta sukellukselta toiseen todellisuuteen, jossa aika hidastuu ja sinä lepäät.

Tällä retriitillä huollat kehoa lempeällä liikkeellä, kuuntelet luentoja kehon palautumista tukevasta ravitsemuksesta ja päästät irti väsymyksestä myös yksinkertaisia elämäntapamuutoksia pohtimalla. Myös ravitsemus on tärkeä osa jokapäiväistä palautumista, siksi tämänkertaisen HH-retriitin teemana on monien sairauksien syyksi todetun, matala-asteisen tulehduksen suitsiminen ruokavaliolla ja elämäntapavalinnoilla.

Käytämme apuna länsimaisen lääketieteen tietoa stressin ja palautumisen syntymekanismeista sekä ravitsemuksen osuudesta parempaan palautumiseen ja matalan tulehdustason hillitsemiseen. Kokeilet käytännössä myös joogamaista kehonhuoltoa, coachingia, hermostoon vaikuttavia rentoutus- ja hengitysharjoituksia sekä kehonhuoltotekniikoita. Syöt retriitillä puhdasta luomu- ja lähiruokaa (raakaruokisia ja yrttielementtejä) nukut sikeää unta ja totta kai ammennat myös kesälomaasi kauniista maalaismaisemasta ja metsäluontoympäristöstä.

MIELEN HARJOITUKSET: Tällä retriitillä tehdään keskittymis-, rentoutus- ja meditaatio- ja mindfulness-harjoittelua, joka auttaa päästäämään arjesta irti myös mielen sisällä - ja tarjoaa työkaluja hyvinvointiin myös kotiin, retriitiltä paluun jälkeen harjoitettavaksi.

KEHONHUOLTOHARJOITUKSET ovat tämän teeman retriitillä etenkin sisäelimiä stimuloivia ja puhdistavia liikkeitä, lymfanestekiertoa ja muuta aineevaihduntaa vauhdittavia asentoja sekä stressihormonien eritystä hillitseviä rentoutus- ja hengitysharjoituksia. Retriittipäivä aloitetaan dynaamisella aamuharjoituksella ja päivän lopuksi rauhoitutaan restoratiivisen harjoituksen parissa. Harjoitukset sisältävät joogan, kehonpainoharjoittelun ja syvävenyttelyn elementtejä. Ne sopivat lajeja vasta aloitteleville, mutta tarjoavat inspiroivia harjoitushetkiä myös jo enemmän lajia harrastaneille.

Kurssin opettajana toimii Villa Mandalan sisältöjohtaja, stressinhallinnan valmentaja ja joogaopettaja Mia Jokiniva.

PERJANTAI

Klo 17.00-17.45 Majoittuminen
Klo 17.45-18.30. Retriitin avajaistilaisuus

klo 18.30-20.00 HARJOITUS:  Puhdistava ja rauhoittava Hengähdyshetkiä-kehonhuoltoharjoitus
Klo 20.00-21.15. Kartanon illallinen

LAUANTAI

Klo 07.45-09.15 HARJOITUS: Dynaaminen aamun Hengähdyshetkiä-harjoitus (sopii kaikille)
Klo 09.15–10.15 Mandalan terveellinen aamiainen
Klo 10.15–11.30 Omaa aikaa rentoutumiseen, keskusteluihin, päiväuniin jne.
Klo 11.30-13.00 LUENTO: Anti-inflammatorinen ruokavalio – karista matala-asteinen tulehdus
Klo 13.00-14.30 Kartanon puhdistava lounas
Klo 14.30-17.30. Omaa aikaa ulkoiluun tai päiväuniin
Klo 17.30-19.15 HARJOITUS: Rauhoittava kehon ja mielen Hengähdyshetkiä-harjoitus (asennot, hengitystekniikat, meditaatio)
Klo 19.15-20.15 Kartanon illallinen. Mukavaa yhdessäoloa ja maailmaa parantavia keskusteluja.
Klo 20.15-21.30 “Suomalainen detox” perinnesaunan lämmössä ja paljun kylmyydessä

SUNNUNTAI

Klo 07.45-09.15 HARJOITUS: Dynaaminen aamun Hengähdyshetkiä-harjoitus (sopii kaikille)
Klo 09.15–10.15 Mandalan terveellinen aamiainen
Klo 10.15-12.00 Aikaa unille ja omaan lomailuun
Klo 12.00-13.00. LUENTO-WORKSHOP: Millaisesta ravitsemuksesta stressaantunut keho-mieli hyötyy?
Klo 13.00-14.00 Kartanon puhdistava lounas
Klo 14.00-14.30 Omaa aikaa pakkaamiseen
Klo 14.30-15.15. LYHYT HARJOITUS ja retriitin päätöstilaisuus

VILLA MANDALA on boutique-hotelli ja retriittikeskus. Osallistumismaksu sisältää yhden hengen osalta 2,5 kurssipäivää täysihoidolla; päivittäiset ruokailut (runsas kartanoaamiainen, ravitseva lounas sekä monipuolinen illallinen), majoittumisen 2-4 hengen Stress free area -huoneissa, sisältöpalvelut, kartanosaunan ja rentouttavan paljun yhtenä iltana.

Majoittuminen tapahtuu viihtyisissä 2-4 hengen huoneissa, joista jokainen on oma uniikki, harmoninen kokonaisuutensa hyvää unta ja palautumista palvelevine sisustuksineen. Jokaisessa huoneessa on oma terassi tai parveke suoraan maalaismaisemaan. Huomioithan, että emme voi välttämättä huomioida kaikkia huonetoiveita. Varaus on aina henkilökohtainen ja peruutusehdot sitovat varaajaa.

Retriitti aloitetaan majoittumisella 1. päivänä kello 17.00, ohjelma alkaa 17.30 ja päätetään viimeisenä päivänä kello 15.15. Ensimmäisenä iltana päivällinen tarjoillaan klo 20.00 mennessä..

PS. Keittiömme pystyy huomioimaan ruoka-aineallergiat ja gluteenittoman ja laktoosittoman ruokavalion, mutta koska VM:n kasvispohjaisessa ruokailussa käytetään paljon eri tavoin valmistettuja juureksia, perunaa, riisiä ja papukasvejakin, harmi kyllä kokkimme resurssit EIVÄT riitä ruokailujen yhteydessä sellaisten erityisannoksien ja -toiveiden kuin ayurveda, fodmap, paleo, atkins, montignac jne. huomiointiin.

TEE HUONEVARAUKSESI TÄSTÄ

Kun kyseinen huone on täyttynyt, et voi tehdä enää varausta. Jos pääset tekemään varausta ja maksua, on huoneessa yhä Sinulle tilaa. Tervetuloa kylään!

HUOMAATHAN, ETTÄ VARAUS ON AINA RETRIITTIKOHTAINEN EIKÄ SITÄ MISSÄÄN TILANTEESSA VOI VAIHTAA TOISEEN RETRIITTIIN JO TEHDYN PAIKKAVARAUKSEN JÄLKEEN.

Earlier Event: March 24
BRAHMA-retriitti
Later Event: August 1
SHAKTIN PYÖRTEISSÄ -miniretriitti