Back to All Events

Tasapainon tiellä / 4kk


28.9.–16.12.2018

Kaipaatko uusia tuulia terveyteesi? Etsitkö erilaista elämäntaparemonttia, joka olisi holistinen... eikä tuijottaisi kilokaloreihin tai vannoisi vain kahvakuulan nimeen? Jos tavoitteesi on mielen ja kehon tasapaino vuonna 2018, tämä koulutus on Sinua varten.

Kiinalaisesta lääketieteestä ennustetaan seuraavaa läpimurtoa lännessä koululääketieteen rinnalle. Jo nyt monet lääkärit pitävät akupunktiota moniin vaivoihin kemiallista lääkitsemistä parempana hoitona. Useat ravintovalmentajat näkevät asiakkaidensa hyötyvän nimenomaan kiinalaisesta ravinto-opista. Tavallinen rivisuomalainenkin osaa jo hakea monenlaisiin vaivoihin apua kiinalaisen lääketieteen yrteistä, tunne- ja elementtiteorioista ja meridiaanityöskentelystä. Mikäli Sinä kuulut joukkoon, joka haluaa oppia vieläkin enemmän, et ole yksin!

Tämä Villa Mandalan 4 kuukauden ohjelma on vastaus asiakkaidemme pyyntöihin. Loimme holistiseen hyvinvointiin koulutuksen, joka tuo kiinalaiseen lääketieteen oppien rinnalle länsimaisen liikuntafysiologian, joogan ja valmennuksen työkaluja. Kokonaisuus tähtää siihen, että vuodenvaihteessa 2018-2019 olet uusi, entistä ehompi sinä.

Ohjelma alkaa yhteisellä viikonloppuretriitillä Villa Mandalassa ja jatkuu syyskauden kolmella lyhyemmällä lähivalmennuksella. Jos et pääse sunnuntaisin pidettäviin lähivalmennuksiin Villa Mandalaan, voit katsoa lähivalmennuksen käsittelemistä sisällöistä tallenteen valmennusalustaltamme myöhemmin (kurssin hinta on silti sama). 

Osallistujat saavat osana ohjelmaa lukusuosituksia ja myönteiseen elämänmuutokseen kannustavia pieniä kotitehtäviä sekä digitaalisia harjoitteita, jotka kannustavat luentojen ja tapaamisten väliaikoina liittämään uudet asiat osaksi jokapäiväistä elämää. Nettiportaalissa pääset jakamaan ajatuksia matkan aikana kurssikavereiden kanssa ja kyselemään asiantuntijoiden mietteitä kenties mietityttäviin pulmiin, joten matkasi positiiviseen muutokseen tulee olemaan täynnä ystäviä ja tukea.


OPETTAJAT:


Taina Alakulppi on perinteisen kiinalaisen lääketieteen asiantuntija ja kuuluu tällä hetkellä kiinnostavimpiin alan osaajiin Suomessa. Taina on jatko-opiskellut ainoana suomalaisena alan syntysijoilla Kiinassa, maineikkaassa Pekingin kiinalaisen lääketieteen yliopistossa sekä kolmessa pekingiläisessä sairaalassa. Hän on pidetty luennoitsija ja opettaja joka tutustuttaa kiinalaisen lääketieteen saloihin ymmärrettävästi ja käytännönläheisesti. Taina ottaa potilaita vastaan Lääkäriasema Sofianovassa. Hän toimii myös Finnacu Ry:n hallituksen varapuheenjohtajana sekä Suomen kiinalaisen lääketieteen liiton hallituksen jäsenenä. Tällä hetkellä hän suorittaa maisteritason jatko-opintoja kiinalaisen lääketieteen tieteellisen tutkimuksen parissa.

Tainan selkeä ja johdonmukainen opetustyyli, lämmin huumori ja hurmaava persoona yhdistettynä laadukkaisiin luentoihin ja opetusmateriaaleihin tekevät opiskelusta Tainan kanssa aina yhtä innostavaa. Kiinalainen lääketiede herää ja herättää henkiin näissä hyvissä käsissä.

Mia Jokiniva, VTM, on Villa Mandalan retriitti- ja koulutuskeskuksen sisältöjohtaja, stressinhallinnan ja rentoutusterapeuttisten tekniikoiden valmentaja, tietokirjailija ja opettajakoulutuksien pääopettaja. Mia on opettanut joogaa ja muita liikuntalajeja lähes 20 vuotta. Hän on opiskellut hindu-, tantra- ja buddhistista filosofiaa sekä liikuntalääketiedettä suomalaisissa ja ulkomaisissa yliopistoissa, käynyt useita eri tyylisuuntien asana- ja filosofiaopettajakoulutusta ja erikoistuu tätä nykyä joogaterapiaan. Mian käsistä on valmistunut jo miltei 100 suomalaista joogaopettajaa.

Mia on myös shamanismiin ja eri kulttuurien parantamisrituaaleihin erikoistunut kulttuuriantropologi (Helsingin yliopisto/2005), joka on tutkinut ja harjoittanut joogan ohella lukuisia muita kehomielen metodeja sekä käyttää joogakramassa asanan ohella tanssitekniikoiden ja hengitys- ja rentoutusterapian erilaisia kehoa vapauttavia ja kehomieli-koherenssia lisääviä elementtejä. Viime vuosina Mia jatkokouluttautunut yliopistolla ja yksityisessä ulkomaisessa joogaopetuksessa sanskriitin ja Aasian uskontojen alueella.


Aloitusviikonloppu / 28.9-30.9.2018


Perjantai
17.00-17.30. Saapuminen ja huoneisiin asettuminen
17.30-18.15. Tervetulosmoothiet & retriitin avaus, osallistujien esittely ja retriitin sisältöjen esittely
18.15-19.30. ILTAHARJOITUS: Rauhallisia, huoltavia kehonhuoltoharjoituksia ja iltameditaatio / Mia Jokiniva
19.30-20.45. Kartanon illallinen

Lauantai
7.30-9.00. Aamuinen dynaaminen meridiaanijoogaharjoitus / Mia
9.00-10.00. Kartanon aamiainen kiinalaisen lääketieteen suosituksin
10.00-11.30. LUENTO: Mitä terveys on? Kiinalaisen lääketieteen yleisesittely; terveysfilosofia, termit, elimet ja elementit / Taina Alakulppi
11.30-11.45. Pieni tauko
11.45-12.45. Osallistujien oman konstituution kartoitusta / Taina
12.45-14.15. Kartanon lounas kiinalaisen lääketieteen suosituksin ja omaa aikaa esim. ulkoilulle
14.15-15.30. Miniluento länsimaisen liikuntalääketieteen ja yin&yang-teorian yhteyksistä. Hermostoa rauhoittavia meditaatio- ja hengitysharjoituksia / Mia.
15.30-16.00 Omaa aikaa
16.00-18.00. LUENTO: Ravitsemus kiinalaisessa lääketieteessä / Taina
18.00-19.00. Qi gong + yinjooga / Taina ja Mia
19.00-20.15. Kartanon illallinen kiinalaisen lääketieteen suosituksin
20.15-22.00. Kartanosauna ja kylpypalju naisten ja miesten vuoroissa

Sunnuntai
07.30-9.00. Aamun ohjattu meridiaanijoogaharjoitus / Mia
09.00-10.00. Kartanon aamiainen kiinalaisen lääketieteen suosituksin
10.00-11.30. LUENTO JA KÄYTÄNNÖN HARJOITUS: Elinvoiman lisääminen kiinalaisen lääketieteen näkökulmasta. / Taina
11.30-12.30. Vapaa aikaa opiskelulle ja rentoutumiselle
12.30-13.30. Kartanon lounas
13.30-15.30. Harjoitus meditaatio-, pranayama- ja joogan palauttavista tekniikoista. / Mia
13.30-15.30. Yksilölliset kuivakuppaus-hoidot halukkaille vuorotelleen (15 min/ hlö) / Taina
15.30-16.00. Retriitin päätös ja kohti kotia

 

LÄHIVALMENNUSKERRAT Villa Mandalassa myös.
 


28.10. / klo 13.00-16.15 / Elämäntilanne ja elinympäristö osana holistista hyvinvointia

Kuinka kiinalainen lääketiede perustelee ympäristön vaikutusta elintapojen rakentamiseen? Miten sopeutua vuodenaikojen, ilmaston, stressin ja tämän päivän työelämän kuormittavuuteen? Valmennuskerralla syvennämme kiinalaisen lääketieteen oppeja myös kehon toiminnoista kuten esimerkiksi seksuaalisuudesta, raskaudesta ja kuukautiskierrosta. Valmennuskerralla teemme myös elinvoimaa lisäävän harjoituksen yangsheng-tekniikoihin perustuen. 

13.00-14.45 LUENTO / Taina
14.45-15.00. LYHYT TEETAUKO JA VAATTEIDEN VAIHTO
15.00-16.15. QI GONG -HARJOITUS

25.11. / klo 13.00-16.15 / Kiinalaisen lääketieteen ravitsemus ja yrtit

Kiinalaisen lääketieteen näkökulmasta ravinto on terveyden tärkeimpiä tekijöitä. Tällä valmennuskerralla opit lisää vuodenaikojen, ilmaston ja ihmisen oman konstituution merkityksestä sille, millainen ruokavalio kullakin yksilöllä tulisi olla. Lisäksi saat käytännön vinkkejä syömiseen sekä opit lisää tasapainoa ylläpitävistä ruoka-aineista, yrteistä ja niiden vaikutuksesta terveyteen. 

Valmennuksen yhteydessä pääsemme maistelemaan myös kiinalaisista yrteistä haudutettua teetä. Teemme lopuksi aiheeseen liittyvien meridiaanien aktivointia yin-joogaharjoituksen muodossa. 

13.00-14.45 LUENTO / Taina
14.45-15.00. LYHYT TEETAUKO JA VAATTEIDEN VAIHTO
15.00-16.15. YINJOOGA & MERIDIAANIT -HARJOITUS

16.12. / klo 10.00-13.30, huom. aiempi aika! / Tunteet ja tunnetyöskentely kiinalaisen lääketieteen näkökulmasta

Käymme valmennuksessa läpi esimerkiksi tärkeimpiä elimiä ja tunteita kiinalaisen lääketieteen näkökulmasta ja sovellamme tätä käytäntöön (mm. mielenhallinta- ja face reading -tekniikat). Opimme tekniikoita tunnetyöskentelyyn ja mielenhallintaan aiemmissa valmennuksissa tehdyn oman konstituution pohjalta. Ymmärrämme, millaisille emotionaalisille haasteille kukin on altis, ja miten omia tunteitaan voi johtaa parhaiten.

10.00-12.00 LUENTO / Taina
12.00-12.15 LYHYT TEETAUKO JA VAATTEIDEN VAIHTO
12.15-13.30. YINJOOGA & MERIDIAANIT -HARJOITUS

KENELLE?
Neljän kuukauden ohjelma on tarkoitettu kaikille holistisesta hyvinvoinnista kiinnostuneille. Tavoitteena on tarjota osallistujille positiivinen elämänmuutos ja sairastumista ennaltaehkäisevää tietoa ja käytännön taitoja oman hyvinvoinnin hoitamiseen. Ohjelma ei vaadi ennakko-osaamista kiinalaisesta lääketieteestä tai harjoituksista, mutta on inspiroivaa täydennyskoulutusta esimerkiksi aktiiviliikkujille, terveysalalla toimijoille tai holistisen hyvinvoinnin kanssa työskenteleville.

HINTA? 
650 € / kokonaisuus. Myymme alkuun koko koulutuskokonaisuutta, sillä uskomme sen olevan kattavin tapa tarjota ymmärrystä suuresta asiakokonaisuudesta mukana olijoille. Mikäli kurssipaikkamme (25hnk) täyttyvät näin, emme avaa yksittäisä kertoja yksittäisille osallistujille. Voit kuitenkin ilmoittaa kiinnostuksestasi myös yksittäisiin moduuleihin meille osoitteeseen info@villamandala.fi – ja seuraathan tässä tapauksessa myös lisäilmoitteluamme tässä tapahtumassa.
 

Earlier Event: September 23
Hengähdyshetkiä päiväretriitti