Back to All Events

Älykkäät avustukset -joogaretriitti / Mia Jokiniva

  • Villa Mandala Resort Lapinkyläntie 613 B 07870 Skinnalrby Finland (map)

Sinä muutaman vuoden ammatissa toiminut opettaja tai pidempään joogannut joogi! Haluatko putsata omaa asanatekniikkaasi? Harjoitella anatomian alkeita uudestaan? Jäikö omassa koulutuksessasi hands on -avustusharjoittelu liian vähälle? Kaipaatko vahvistusta ja varmistusta osaamallesi? Tämä retriitti on sinulle!

Älykkäät avustukset -retriitti sopii kaikille avustamisesta ja perusasanoiden tekniikan hiomisesta kiinnostuneille joogeille ja 1-3 vuotta ammatissa toimineille joogaopettajille, jotka haluavat kerrata avustamista. Kuulet teoriaa ja harjoitat käytännön tekniikkoja avustamisen perusteista. Teemme seisoma- ja istuma-asentojen avustamista.

Retriitti kunnioittaa samoja periaatteita kuin VM:n joogaopettajan koulutuksetkin: emme siis anna asiakkaidemme “retkottaa” asennoissa miten vain, muttemme myöskään “työnnä”, “vedä” tai “pakota” ulkoisella voimalla asiakkaita avustuksiin. Näiden sijaan opiskelemme älykkäitä avustuksia, jotka auttavat oppilaasi löytämään itse lihasaktivaatiot ja kehon liike- ja asentokontrollin, joka teknisesti puhtaisiin asanoihin ja asentojen ylläpysymiseen tarvitaan. Älykkäisiin avustuksiin kuuluu myös remmien, tuolien ja joogatiilien käyttäminen. Ne hyödyttävät anatomisesti turvallisesta linjaamisesta kiinnostunutta asiakasta aina harjoitellessa, vaikka kokemusta joogasta olisi paljonkin.

Retriitin opettajana toimii 20 vuoden kokemuksella joogaa opettava Villa Mandalan Mia Jokiniva.


PERJANTAI

Klo 17.00-17.30 Majoittuminen

Klo 17.30-18.15. Retriitin avajaistilaisuus

Klo 18.15-19.45 TEORIAA avustamisesta ja iltameditaatio & pranayama 

Klo 19.45-21.00. Kartanon illallinen


LAUANTAI

Klo 06.45-09.00 HARJOITUS: Dynaaminen aamujoogaharjoitus. Saat myös itse kokeneen opettajan avustuksia, jotta ymmärrät, kuinka hienovaraiset asentomuutokset ja dynaamiset aktivaatiot voivat muuttaa koko kokemuksen asennosta.


Klo 09.15-10.15 Mandalan herkullinen ja eettinen jooga-aamiainen
Klo 10.15-11.15 Tauko


Klo 11.15-13.15 TEORIA-WORKSHOP avustuksista OSA 1: Linjaukset

Opit asanoiden 1-5 linjausperiaatteet ja keinot asentojen fyysisen ja energeettisen tasapainon löytämiseen. Pariharjoitukset ja modifikaatiot auttavat löytämään optimaalin linjauksen kullekin keholle ja joko stabiloimaan tai syventämään erilaisia seisoma-asentoja. Informatiiviset annokset anatomiaa ja biomekaniikkaa takaavat, että ymmärrät kehon ne rakenteet ja toimintatavat, jotka tekevät avustuksista turvallisia, tehokkaita ja hyödyllisiä.

Klo 13.15-14.15. Kartanon kasvislounas jälkiruokineen
Klo 14.15-16.00 Omaa aikaa lepoon, auringonottoon, pyöräilyyn, tupluureihin, retkeilyyn, ja lomavaihteelle asettumiseen


Klo 16.00-17.30 TEORIA-WORKSHOP retriitin teemasta OSA 2: Terapeuttiset avustukset

Opit asanoiden 7-9 linjausperiaatteet ja keinot asentojen fyysisen ja energeettisen tasapainon löytämiseen. Terapeuttiset avustukset hyödyntävät biomekaniikkaa, hermoston toimintaa ja fysiologiaa kireyksien tunteen ja epämukavuuden tunteen poistamiseen ylilikkuvissa tai jäykissä kehoissa niin, että asiakas voi tuntea asennon hoitavaksi, turvalliseksi ja vakautta lisääväksi.

Klo 18.00-19.00 HARJOITUS: Illan restoratiivinen joogaharjoitus 
Klo 19.15-20.15 Kartanon illallinen  
Klo 20.30-22.30 “Suomalainen joogaharjoitus” perinnesaunan lämmössä ja paljun kylmyydessä


SUNNUNTAI 

Klo 06.45-09.00 HARJOITUS: Dynaaminen aamujoogaharjoitus. Saat myös itse kokeneen opettajan avustuksia, jotta ymmärrät, kuinka hienovaraiset asentomuutokset ja dynaamiset aktivaatiot voivat muuttaa koko kokemuksen asennosta.


Klo 09.15-10.15 Mandalan herkullinen ja eettinen jooga-aamiainen
Klo 10.15-11.15 Tauko


Klo 11.15-13.15 TEORIA-WORKSHOP avustuksista OSA 3: Modifikaatiot ja variaatiot

Opit asanoiden 10-15 linjausperiaatteet ja keinot asentojen fyysisen ja energeettisen tasapainon löytämiseen. Pariharjoitukset ja modifikaatiot auttavat löytämään erilaisille kehoille optimaalin linjauksen niin, että eri rajoitteiden ja taitojen kanssa työskentelevät asiakkaat saavat kaikki osaamistasonsa mukaisia avustuksia. Saat opettajalta tukea omien avustuksiesi tekemiseen ja harjoittelet niitä erilaisten kehojen kanssa.

Klo 13.15-14.15. Kartanon kasvislounas jälkiruokineen
Klo 14.30-16.00 TEORIA-WORKSHOP retriitin teemasta OSA 4: Verbaalinen avustaminen

Myös selkeä ja ytimekäs avustuspuhe on tärkeä avustustekniikka. Opit ja harjoittelet täsmällistä ja eri tilanteisiin sekä asentoihin sopivaa ohjeistamista. Kertaat ja hiot tiettyjen asentojen modifikaatioita niin, että avustuspuhe voi ajoittain jopa korvata manuaalisen avustuksen ja/tai yhdistyä tämän asennon hyödyllisimpään mahdolliseen avustamiseen.

Aloitamme ensimmäisenä päivänä klo 17.30 ja ruokailu on silloin klo 19.45. Viimeisenä päivänä lopetamme 16.00.


TEE HUONEVARAUKSESI ITSE TÄSTÄ

Kun kyseinen huone on täyttynyt, et voi tehdä enää varausta. Jos pääset tekemään varausta ja maksua, on huoneessa yhä Sinulle tilaa. Tervetuloa kylään!


HUOMAATHAN, ETTÄ VARAUS ON AINA RETRIITTIKOHTAINEN EIKÄ SITÄ MISSÄÄN TILANTEESSA VOI VAIHTAA TOISEEN RETRIITTIIN JO TEHDYN PAIKKAVARAUKSEN JÄLKEEN.