Back to All Events

SOLD-OUT! / 45H / Yinjoogaopettajan koulutus / Mia Jokiniva


45H / Yinjoogaopettajan koulutus /
Mia Jokiniva ja Taina Alakulppi


KOULUTUSSISÄLLÖT:

Tämä täyspitkillä koulutuspäivillä ja 5 päivän täysihoidolla tarjoiltu Villa Mandalan koulutus antaa laadukkaat työkalut joogaopettajalle restoratiivisten ja yin-joogaan perustuvien joogatuntien turvalliseen ja asiantuntevaan ohjaukseen. Perehdymme yinjoogan teoreettiseen viitekehykseen sekä joogafilosofian, länsimaisen liikuntalääketieteen (liikkuvuusharjoittelun anatomia ja fysiologia) että kiinalaisen lääketieteen näkökulmista. Opimme myös hermoston toiminnan ja tasapainottamisen tärkeimmät periaatteet. Opettaja oppii rakentamaan yinjooga-tunneilleen erilaisia liikesarjakokonaisuuksia sekä ymmärtämään myös yksittäisten asanoiden vaikutuksia keho-mieleen.

Koulutus sisältää nämä mm. aihealueet mutta ei rajoitu ainoastaan näihin:

-Yin-joogan ja restoratiivisen joogat erot
-Stressinhallinta. Hermoston toiminnan ja tasapainottamisen tärkeimmät periaatteet. 
-Yin-jooga-tuntien erilaisten liikesarjakokonaisuuksien rakentaminen sekä yksittäisten asanoiden vaikutuksien ymmärtäminen keho-mieleen.
-Kiinalaisen lääketieteen perusteet ja meridiaanioppi. 
-Joogaopettaja oppii kehon 14 päämeridiaanin sijainnin, merkityksen, perustoiminnan logiikan sekä perustavanlaatuiset tiedot siitä, mihin kehon vaivaan mikäkin meridiaani voi vaikuttaa – ja millaisia vasteita meridiaanien energiavirtauksia stimuloivilla erilaisilla yin-asennoilla voi tähän perustuen olla.
- Kiinalaisen lääketieteen elementtioppi
- 3 erilaista yinjoogan asanasarjaa akupainannan, joogaterapian ja kiinalaisen lääketieteen teorian pohjalta räätälöitynä erilaisiin asiakastarpeisiin 
-Perusdiagnostiikka ja akupainannan keinot erilaisten epätasapainotilojen hoitamiseen
-Kiinalaisen lääketieteen ravitsemus
-Kiinalaisten, taolaisten ja joogisten oppien yhteisen kulttuurihistoriallisen viitekehyksen perustietoja.

LISÄINFOA:

Tämä koulutus on joogaopettajan täydennyskoulutus, eli kurssikokonaisuutta varten Sinulla tulee olla jo joogaopettajan perusopinnot eli RYT200 (tai vastaava peruskoulutus) mistä tahansa joogakoulusta suoritettuna tai käynnissä paraikaa. 

MITÄ? 

Lähikoulutuspäiviä on yhteensä viisi 7.-11.8.2019 keskiviikosta sunnuntaihin. Lisäksi saat koulutuksen jälkeen n. 5–7 tuntia vievän kotitehtävän, jonka hyväksytysti suorittamisen jälkeen olet valmistunut yinjoogan opettajaksi. Voit hyväksi lukea tunnit Yoga Alliancen continuing education -tunteihin.

Keskeisen osan kurssista muodostaa kiinalaiseen lääketieteeseen ja sen meridiaanioppiin tutustuminen. Joogaopettaja oppii kehon 14 päämeridiaanin sijainnin, merkityksen, perustoiminnan logiikan sekä perustavanlaatuiset tiedot siitä, mihin kehon vaivaan mikäkin meridiaani voi vaikuttaa – ja millaisia vasteita meridiaanien energiavirtauksia stimuloivilla erilaisilla yin-asennoilla voi tähän perustuen olla.

Kiinalaisen lääketieteen osioissa käymme läpi meridiaaniopin ohella mm. ravitsemuksen, akupainannan ja kiinalaisten ja joogisten oppien yhteisen kulttuurihistoriallisen viitekehyksen perustietoja.

HINTA: 5 päivää, täysihoito, kaikki koulutussisällöt ja koulutusmanuaaali, 1499€ (sis.alv 10-24%) Varausmaksu on 499€, alv. 24%. 

ESIMERKKIPÄIVÄ

07.30-08.45 Innokkaille mahdollisuus omaharjoitukseen yläkerran shalassa (mutta ei 1. päivänä)
08.30.-09.45 Kartanon aamupala (mutta ei 1. päivänä)
09.45.-11.45 Yin-joogan ja opettamisen teoriaa / Mia Jokiniva
11.45-12.00. Lyhyt tauko
12.00.-13.15 Kartanolounas
13.15.-16.15. Yin-joogan ja meridiaaniopin teoriaosio / Taina Alakulppi
16.15.-16.45. Pieni tauko
16.45.-18.45. Asanatyöpajaa, liikuntalääketieteen jne. tulokulmat tai muuta päivän aikana opittuun perustuvaa. / Mia
18.45.-20.15. Illallinen (ei 5.päivänä)
20.30 -> mahdollisuus elokuvien katseluun, saunaan, yleiseen maailmanparannukseen yhdessä

HUOM! Viimeisenä päivänä eli sunnuntaina teoria aloitetaan klo 8.45 ja tauot ovat hieman lyhyempiä, jotta päivä päästään lopettamaan jo 17.15.

KETKÄ? 

Villa Mandala on joogaopettajakoulutuksien asiantuntijataho. Koulutamme jooga-anatomian, joogafilosofian ja -historian painotuksilla opettajien peruskoulutusta 250H ja syventäviä opintoja 350H/600H. Koulutuksemme ovat aina suomenkielisiä. 

Mia Jokiniva on koulutuksen pääopettaja, Villa Mandalan retriittikeskuksen perustaja ja sisältöjohtaja. Mia on myös VTM, stressinhallinnan fysiologiaan/psykologiaan erikoistunut yksilö- ja yritysvalmentaja ja YA:n korkeimman tutkintomäärän suorittanut joogaopettaja. (Referenssit ja lisätiedot www.miajokiniva.com.

Mia on myös shamanismiin ja eri kulttuurien parantamisrituaaleihin erikoistunut kulttuuriantropologi (Helsingin yliopisto/2005), ja on opiskellut maisteritutkinnon jatkoksi yliopistolla ja yksityisissä kouluissa hindu-, tantra- ja buddhistista filosofiaa, sanskriittia ja liikuntalääketiedettä. 

Mia on työskennellyt ammattilaisena liikunnanohjaamisen ja joogan parissa 18 vuotta, ja kouluttautunut pitkälle yksilöllisen, teknisen ja anatomisen ohjaamisen perusteisiin myös joogan ulkopuolella. Muiden liikunta-alan opintojen ohella Mialla on useita joogaopettajan koulutuksia ja erikoistumisopinnot joogaterapiasta. Mia lisäkouluttautuu lyhyemmissä jooga-asanan ja joogafilosofian koulutuksissa jatkuvasti lisää. 

Taina Alakulppi on Suomen aatelia perinteisen kiinalaisen lääketieteen asiantuntijuudessa. Taina on ainoa suomalainen kiinalaisen lääketieteen asiantuntija, joka on on jatko-opiskellut alaa Pekingin kiinalaisen lääketieteen yliopistossa mm. kiinalaisen yrttilääkinnän, onkologian, gynekologian, ihotautien, qi gongin ja kiinalaisten lääketieteen klassikkokirjojen parissa. Hän on myös suorittanut Kiinassa yliopistoharjoittelut kolmessa paikallisessa sairaalassa ja oppi samalla puhumaan sujuvasti kiinan kieltä.

Hän on valmistunut alkujaan Suomesta kolmivuotisesta perinteisen kiinalaisen lääketieteen koulutuksesta asiantuntijaksi. Monipuolisen kiinalaisen lääketieteen tietämyksensä ohella Taina on myös koulutettu hieroja. Tervetuloa mukaan yinopekoulutukseemme nauttimaan Tainan poikkeuksellisen laajasta osaamisesta kiinalaisen lääketieteen parissa.

MUUTA?

Maksat vain laadukkaista opetustunneista ja muista koulutussisällöistä, joihin osallistut; me Villa Mandalassa emme laske koulutusisältöjen tunneiksi (joista sinä maksat) koskaan taukoja emmekä täytä koulutuspäiviä "kuulumisten juttelulla" tai pitkillä ryhmätyösessioilla. Sen sijaan pyrimme tarjoamaan mahdollisimman laadukkaan ja sinut työhösi pätevöittävän kokonaisuuden, jossa jokainen koulutusminuutti on täyttä asiaa, josta riittää sulaltetavaa sitten myöhemmäksikin...


YINJOOGAN OPETTAJAKOULUTUKSEN PAIKKA: 
Villa Mandala, Loviisa

HINTA: 5 päivää, täysihoito, kaikki koulutussisällöt ja koulutusmanuaaali, 1499€ (sis.alv 10-24%) Varausmaksu on 499€, alv. 24%. 

ILMOITTAUDU ja maksa varausmaksu: 

1. Jos sinulla on käytynä RYT200 jossakin koulussa tai vastaava joogaopettajan tutkinto, olet tervetullut ilmoittautumaan heti mukaan. Lähetä kurssitodistuksesi osoitteeseen info@villamandala.fi (ei tarvitse jos olet valmistunut VM:n koulutuksesta)

2. Maksa sen jälkeen tästä varausmaksun linkki. Sinun ei tarvitse odottaa kuittausta todistuksen lähettämisen jälkeen, mikäli sinulla on jo peruskoulutus. VARAUSMAKSU ON PALAUTTAMATON. Vain jos VM peruu jostakin force majeure -syystä koulutuksen, saat maksusi kokonaisuudessaan takaisin. Sairastapauksen sattuessa lääkäritodistusta vastaan voit siirtää varausmaksusi käytettäväksi jossakin toisessa VM:n koulutuksessa tai retriitillä 6kk:n sisään.

3. Saat tiedot kurssimaksun loppuosan maksamisesta kesäkuussa 2019. Kurssi maksetaan kokonaisuudessaan kesäkuun 2019 loppuun mennessä.

4. Paikkoja on vain rajallinen määrä. Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.