Back to All Events

OMAN ELÄMÄSI SHAMAANI: Shamanismin peruskurssi / Helena Karhu


SHAMANISTISEN TOIMINNAN PERUSTEET * OMA ELÄMÄNTIE * SHAMAANI PARANTAJANA * FILOSOFIA & TIETOISUUS

”Luonto kertokoon lisää, kuka olet.”

Tervetuloa viettämään viikonloppua Villa Mandalaan ja oppimaan shamanismin perusteita! Tämä kurssi sopii kaikille, joilla on luonnollista uteliaisuutta tutustua shamaanin toiminnan perustehtäviin, ihmisen tietoisuuden luonnollisiin ulottuvuuksiin ja omaan itseemme tässä kohdassa elämäntietämme. Kurssi on suunnattu erityisesti ensimmäisiä kertoja shamaanin maailmaan tutustuville, tai henkilöille, jotka ovat harjoitelleet itsekseen, mutta haluavat nyt kokeilla yhteistä polkua viikonlopun ajan. Viikonloppu soveltuu myös aiemmin shamanismia harjoittaneille, mutta ensimmäistä kertaa Karhun Talon kursseille osallistuville.

Käsittelemme kurssin aikana shamaanin toiminnan peruskiviä; mitkä ovat shamaanin tehtävät omassa elämässä ja laajemmassa merkityksessä. Teemme yhteisen energeettisen perustan, josta shamanistinen toiminta voi kehittyä. Kurssin aikana käsitelemme maailmankaikkeuden peruselementtejä, ja saamme kokemuksellisen käsityksen kuinka nämä yhdistyvät shamanistisessa tietoisuudessa. Kurssin aikana osallistujat tekevät omat shamanistiset alttarinsa, eli niin sanotun ”medicine table”:n, joka toimii shamaanin tukipisteenä oman taikuuden löytymisessä. Opit, kuinka tehdään perustus shamanistiselle alttarille, ja kuinka maa, vesi, ilma, tuli, ja avaruus yhdistetään alttariin harmonisesti, ja kuinka voit tehdä hyvän perustan omalle mahdolliselle shamanistiselle toiminnallesi. Alttari toimii shamaanin työn keskiössä, keräten siihen tärkeimmät työkalut ja hoitomuodot. 

Kurssin opettaja:

Kurssin ohjaajana toimii vuonna 1978 syntynyt, YTM (yhteiskuntamaantiede, Itä-Suomen yliopisto), Hum. Kand. (kulttuurientutkimus) Helena Karhu. Helena on paitsi shamanismin opettaja ja kansanparantaja, myös jatko-opiskelija Itä-Suomen yliopistossa, joka tekee väitöskirjaa shamanismista. Helenan mielenkiinnon kohteita ovat erityisesti näkijyys-tietäjyys, shamanistinen seremonia, naisshamaanius ja shamaanien uudet sukupolvet. Helena palasi talvella takaisin Itä-Suomeen jatkamaan opintojaan ja elämänprojektiaan Karhun Taloa, yli 13 Kööpenhaminassa vietetyn vuoden jälkeen. Helenalla oli pitkä työura pohjoismaisen ja kansainvälisen yhteistyön parissa vuoteen 2015, jolloin hän teki päätöksen omistaa elämänsä kokonaisvaltaisesti shamanistiselle työlle ja äitiydelle. Helenalla on 6-vuotiaat tanskalais-suomalaiset kaksoset.  

Sopiiko kurssi minulle?

Kurssi sopii kaikille, joita kiinnostaa oppia luonnonviisaudesta, shamanismista tai alkemiasta. Tai kenties haluat vain seistä vahvemmin omalla elämäntielläsi, ja löytää inspiraatiota siihen, mitä se voisi olla. Aiempaa kokemusta shamanismista ei tarvita, sillä tämä kurssi on suunnattu erityisesti ensikertalaisille. Mikäli olet jo opiskellut shamanismia aiemmin, tai käynyt Helenan muita kursseja, tämä kurssi voi tarjota virkistävän näkökulman ja uutta syventävää tietoa. Villa Mandalan upea ympäristö tarjoaa hemmotteluviikonlopun rentoutumiseen hyvässä seurassa.

Hinta ja ilmoittautuminen:

Kurssin hinta on 365 EUR sis. majoitus täyshoidolla jaetussa 3-6 hengen huoneessa, kurssin opetus ja sisältö. Early Bird-alennuksena kaikille, jotka ilmoittautuvat 40-v synttäreihini 17.11. mennessä, -40 EUR kurssihinnasta alennusta. 

1-hengen huoneesta 110 EUR lisämaksu koko kurssin ajalta.  

Villa Mandalassa on myös kaksi 2-hengen sviittiä, joihin lisämaksu on viikonlopun osalta 40-70 EUR/ henkilö. 

Kurssille ilmoittautuminen tapahtuu spostilla osoitteeseen: info@karhuntalo.com

Ilmoittautumiset ovat sitovia. Peruutustapauksissa paikan voi kuitenkin lahjoittaa tai antaa toiselle.  Osallistumismaksu maksetaan kokonaisuudessaan ilmoittautumisen yhteydessä. 

Ohjelma: 

Perjantai 8.3.2019: 

16.30 – 17.00 Osallistujien saapuminen ja majoittuminen

17.00 Tervetuliaisloitsut

18.30  Illallinen

19:30  Seremonia

Lauantai 9.3.2019: 

07.30 Aamumeditaatio (vapaaehtoinen)

08:00 Aamupala

09:00 Kurssin ohjelma

12:00 Lounas

13:00 Tauko 

15:00 Kahvi/tee tuokio

15:30 Kurssin ohjelma

17:30 Illallinen 

18:30 Saunominen

Sunnuntai 10.3.2019: 

07:30 Aamumeditaatio (vapaaehtoinen)

08:00 Aamupala

09:00 Kurssin ohjelma

12:00 Lounas

13:00-15:00 Kurssin päätösseremoniat

15:00- Kotiinlähtö

Kurssin tarkoitus on ennenkaikkea vahvistaa omaa elämäntietäsi, oletpa kurssin jälkeen shamanistisen parantamisen ja taikuuden harjoittaja, tai et. Kaiken shamanistisen toiminnan tarkoitus on ainoastaan olla sitä, mitä olemme. Viikonlopun aikana luonto kertokoon lisää, kuka olet.