RYT200

Villa Mandala järjestää kansainväliseen joogaopettajan lisenssiin tähtääviä RYT200-joogaopettajan koulutuksia. Voit lukea alta lisää koulutusohjelmista sekä katsoa videoita, joissa näet opetustyyliämme sekä kuulet oppilaidemme ajatuksia koulutuksistamme.

 
 
Mian ja Jennin tapa opettaa pitää mielenkiinnon yllä ja rohkaisee esittämään kysymyksiä ja kyseenalaistamaan. Koskaan ei ollut sellainen olo, etteikö jotain kehtaisi kysyä tai kommentoida.

Koulutus oli vaativa ja moduulit olivat täynnä asiaa. Mutta varsinkin Villa Mandalassa vietetyt moduulit olivat tietyllä tavalla minilomia: miten luksusta majoittua viiden tähden resortissa ja syödä navan täydeltä huippukokkien tekemää ruokaa. Iso kiitos koko Villan henkilökunnalle siitä, että piditte meistä niin hyvää huolta.
— R.K.
_95A7862.jpg
_95A5362.jpg
_95A3778.jpg
_95A3869.jpg
_95A2100.jpg
Ehdottomasti paras koulutus, jonka olen käynyt. Lämmin, vahva suositus. Villa Mandalan ja koko paikan energia ihmisineen jotain käsittämättömän kaunista ja upeaa.
— Janina Suuronen
Puhuttiin monen kanssa aamupalalla, että koko elämä on muuttunut koulutuksen aikana, ja varmasti loppuelämäksi. Tämä on vaikuttanut omaan suhtautumiseen työhön, ihmissuhteisiin, ihan kaikkeen. Mulle ainakin on tästedes aika ennen VM:n joogaopettajakoulutusta ja aika sen jälkeen.
— Valmistunut vuosimallia 2018

mikä ryt200 on?

RYT 200 tarkoittaa minimivaatimuksiltaan 200 tuntia kestävää opettajan peruskoulutusta (RYT = Registered Yoga Teacher). Opiskelu tapahtuu lähiopetuksena oman ryhmän kanssa moduuleissa, jotka pidetään joogaan suunnitellussa kauniissa Villa Mandalan retriittikeskuksessa Loviisassa.

mitä opiT koulutuksessa?

Jokainen RYT-200-kouluksi Yoga Alliancen hyväksymä taho valitsee koulutuksensa sisällölliset painopisteet sekä metodologiset/didaktiset menetelmänsä itse. Me olemme halunneet panostaa laaja-alaiseen ihmiskehon anatomiseen ja fysiologiseen ymmärykseen osana harjoittelua, jotta jooga tukisi holistista hyvinvointia tämän päivän arjessa eikä muuttuisi pelkäksi egon työkaluksi, kehoa (ja mieltä) pakottavaksi puskemiseksi.

Jooga on toki muutakin kuin asanaa. Toivomme myös jokaisen opettajamme saavan perusosaamisen joogafilosofiasta ja sen kirjallisista perusteoksista. Perehdymme paitsi joogisen etiikan perusteisiin, myös pranyamaan sekä erilaisiin keskittymis- ja tarkkaavaisuusharjoituksiin, jotka tukevat joogin kykyä meditaatiotreeniin myöhemmin. Tutkimme sitä, mikä on filosofisista kantimista katsellen joogan päämäärä, ja pyrimme vastaamaan usealla tavalla kysymykseen siitä, "mitä jooga on".

Käymme läpi monipuolisesti myös hathajoogan ja muiden joogatyylien kehittymisen historiaa. Joogan historiallisen viitekehyksen ja erilaisten joogamuotojen ja lajien ymmärtäminen antaa mahdollisuuden tarkastella joogaa ja joogaharjoittelua avarakatseisesti, riittävästä perspektiivistä - ja myös toisinaan itsekriittisesti. Haluamme antaa lisäksi työkaluja siihen, kuinka kohdata professionaalisti psyykkisesti ja fyysisesti erilaisia ihmisiä, jotka saapuvat erilaisine tarpeineen joogatunneille. Jokaisella oppilaalla on oikeus tulla kohdatuksi turvallisessa ympäristössä, jossa opettajan tehtävä ei ole loistaa tai olla kumartelun kohde, vaan jossa opettaja on palvelemassa ammattitaidollaan ja osaamisellaan oppilastaan tämän yksilöllisellä joogatiellä eteenpäin.

Manuaalimme on kiitetty ja kattava myös jooga-anatomian ja fysiologian perusopuksena - toiminnallinen jooga-anatomia kun on aivan muuta kuin se, missä mitkäkin lihakset sijaitsevat ja millainen latinankielinen nimi milläkin luulla on. 

Koulutuksissamme on vuosien mittaan opiskellut kymmeniä fysioterapeutteja, useita osteopaatteja, toimintaterapeutteja ja lääkäreitä - ja heidän kiitoksensa koulutuksemme anatomisen ja fysioterapeuttisen osaamisen tasosta on saanut meidät uskomaan siihen, että monialaiseen tutkimukseen nojaava jooga-asanan ja hengitysharjoituksien opetustyylimme tarjoaa tärkeän lisän suomalaisen joogaopetuksen kenttään. Pyrimme kehittämään ja laajentamaan asiantuntijoidemme osaamista jatkuvasti ja antamaan edelleen nämä työkalut myös sinun käyttöösi opiskelijana

millaista asiakaspalautetta olette saaneet?

VM:n koulutuksissa painopisteemme on kansainväliseen nykytutkimukseen nojaavassa, joogakentällä uudenlaisessa tavassa opettaa asanalinjausta ja anatomiaa. Emme hae enää traditionaalien joogatyylien tapaan yhtä muotoa, "oikeaa kaikille käyvää linjausta", "oikeaa ja väärää" tai ylipäänsä katso anatomiaa muuttumattomana asiakokonaisuutena. Sen sijaan tarkastelemme jatkuvasti kehoa, asentoja ja joogaa applied anatomyn eli sovelletun liikkeen anatomian kautta. Fysioterapeuttinen ja lääketieteellinen, sovellettava tieto on asanan rakentamisen lähtökohtana, aina yksilöllisesti asiakkaan kanssa.

Samaan aikaan tarjoamme laajahkon kattauksen akateemisen tutkimuksen pohjalta esitettyä joogan historiaa, joogafilosofiaa ja vanhojen tekstien tulkintoihin nojaavaa ns. perinteisen joogafilosofian opiskelua. Juuri tästä akateemisen nykytutkimuksen ja tradition syvän tiedon kunnioittamisen yhdistämisestä syntyy kombinaatio, jossa jokainen opettajaopiskelija pääsee itsekin pohtimaan sitä, mitä ymmärtää, mitä allekirjoittaa, mihin uskoo ja mitä haluaa tutkia lisää. Tämän avoimen tilan antaminen on ollut meille tärkeää, siksi opetuksemme ei nojaa mihinkään tiettyyn yhteen traditioon, tekemisen tyyliin tai gurulinjaan.

Olemme keränneet alle muutamia viime vuosien spontaaneja palautteita meiltä valmistuneilta opettajilta.

Sain koulutuksesta erittäin vahvan osaamisen myös anatomiseen opettamiseen, vaikka olen ammatiltani mm. fysioterapeutti ja tehnyt vuosia töitä alalla, silti sain paljon mietittävää ja annettavaa oppilailleni. Mia sai minut kiinnostumaan myös joogafilosofiasta joten iso hatunnosto myös siitä! Villa Mandalan koulutustaso on erittäin hyvä.
— SEIJA KOSKELA

"Villa Mandalaan oli aina kiva tulla. Oli huojentavaa, kun tiesi, että kaikki sujuu hienosti ja asiallisesti. Kiitos siis hienoista järjestelyistä. Ryhmämme oli lämmin, iloinen, hauska ja kannustava eikä ikinä tullut sellaista tunnetta, etten kehtaisi liittyä joukkoon tai avata suutani. Minulla on nyt monta uutta ystävää, ja uskon, että pidämme toisiimme yhteyttä. Yhtä ainutta kertaa en myöskään kuullut kenenkään puhuvan pahaa kenestäkään tai mistään, en kertaakaan. Sain aina muilta tukea ja kannustusta, se oli aivan ihmeellistä. Ja kun joutui sille epämukavuusalueelle, se myös osoitti, että kas, niitä tarvittavia voimavaroja sitten löytyykin! Se on hieno ja palkitseva tunne."

-Iris Nyholm-

Mian joogaopetuksessa olen jättänyt kaikki epävarmuuden tunteet pois oman fysiikkani rajoitteista, luotan täysin hänen opetukseensa ja ammattitaitoonsa ja olen löytänyt ihan uuden syvyyden joogan filosofiasta. 

Leikkaussalisairaanhoitajana tunnen anatomian hyvin ja on mahtavaa, kun Mia on niin taitava anatomian ja fysiikan opetuksessa ja tuntemuksessa. Siitä se turvallisuuden tunne syntyykin; voin luottaa Miaan. Tärkein oppini häneltä onkin yksilöllisyyden huomioiminen; erilaisten kehojen mahdollisuudet ja rajoitukset on otettava huomioon.
— REETTA KARHU

"Haluan kiittää isosti RYT-200 joogaopettajakoulutuksesta. Olen tässä nyt säännöllisesti valmistumisen jälkeen ohjannut tunteja sekä joogakouluilla, omissa joogaryhmissä, säännöllisinä yritystunteina ja yksityistunteina. Ja tällä hetkellä tunteja on 10 kpl per viikko. 

Olen vuoden aikana tarkkaillut omaa kehittymistäni ja kaikki tieto, jota sain teidän koulutuksesta on ollut ihan äärimmäisen tärkeää kehitykselleni. Vaikka aloitin "tyhjästä" , ilman mitään ohjaustaustaa, oli mulla varma tunne tuntien vetämisessä alusta alkaen. Kuitenkin suuri muutos edellisiin hommiini. Nyt on ihan huikeaa, kun saan itse rakentaa päiväni juuri sellaiseksi kuin hyvältä tuntuu. 

Vaikka tuntien suunnitteluun meneekin aikaa, mutta se on erittäin mielekästä. Oppilaat pitävät kovasti tyylistäni opettaa joogaa ja kiittävät täsmällisyyttä ja lempeyttä. Ja varsinkin aloittelijat ovat kiittäneet siitä ettei tunneillani tarvi jännittää ja sinne voi tulla täysin omana itsenään.

Juurikin tämä täsmällisyys, joka erityisesti oli mielessäni koulutuksessa jo, on se juttu. Täsmällisyys kaikessa, ne pienimmätkin koulutuksen jutut ja neuvot olivat niin tärkeitä. Ja monasti jos on tullut joku tilanne vastaan joogasalilla (muu kuin asanalinjaus) niin mieleeni on palautunut opetukset koulutuksesta. Joka tunti opin itsestäni uutta ja oon oppinut kuinka kaikki vaikuttaa kaikkeen siellä tunnilla. 

Koulutuksesta jäi siis niin hyvä olo itselle, että varmuus opettamiseen huokuu ulospäinkin tietysti. Niin kokonaisvaltainen ja huikea oli koulutus, että monta kertaa olen mielessäni tunnin jälkeen lähettänyt universumille kiitoksen, että valitsin juuri teidän koulutuksen. Kiitos kiitos kiitos."

-Sirpa Riekkola-

Valitsin koulutuksen anatomiapainotteisuuden takia enkä joutunut pettymään. Kaikki VM:n opettajat ovat todella sisällä jooga-anatomiassa ja he myös osasivat opettaa meitä havainnollisesti ja käytännön läheisesti. Tämän lisäksi Mian joogafilosofiaosaamisen laajuus ja syvyys yllätti ja se toi mielenkiintoisen lisän vahvan jooga-anatomiaopetuksen kylkeen.

 Vaikea sanoa, mitä voisi parantaa. Villa Mandalan puitteet ovat täydelliset, opettajakolmikko on huippuosaava ja koulutuksen sisältö vastasi minun tarpeitani. Koulutus on kalliimpi kuin moni muu vastaava koulutus Suomessa, mutta ehdottomasti jokaisen maksetun euron arvoinen! 

Koen VM:n korkeatasoisen koulutuksen ansiosta olevani hyvässä asemassa tässä ‘kovenevassa joogaopemarkkinassa’. Kiitos.
— PÄIVI KORTENIEMI

"Mia on opettaja erityisen tarkka turvallisuudesta ja rento yleisen ilmapiirin kanssa. Hyväksyntä on läsnä vahvasti hänen kaikessa tekemisessä. Kuitenkin hän on myös vaativa, etenkin opettajakoulutuksessa. Asiat tulee tehdä sovitusti ja oikein. Oikein sana on mielestäni helposti harhaanjohtava ja tarkoittaa toisille sitä, että joku jooga on oikeaa ja joku toinen väärää. Tästä ei ole kyse missään Mian toiminnassa. Oikein on lähinnä teknisesti, turvallisuuteen liittyen. Mia kannustaa jokaista omalla tasollaan.

Opettajana Mia on kokenut ja todella vahva ammattilainen, tällöin ominaisuuksia löytyy paljon. Tietoa joogasta ja ihmisestä löytyy valtava määrä, sekä asioiden monien puolien näkeminen on myös Mian vahvuus. Hänellä on kokemusta niin joogamaailmasta kuin liikuntakeskusmaailmasta, tämä luo omanlaista uskottavuutta tuottaa opettajakoulutusta, koska hän pystyy tunnistamaan kahden maailman haasteet ja mahdollisuudet.

Muihin opettajiin verrattuna Mia on omaa luokkaansa. Tekninen, anatominen ja samalla filosofinen opettaminen yhdistyy käsittämättömän hienolla tavalla. Valitettavan vähän suomessa joogaopettajilla on tietoa ihmisen anatomiasta ja fysiologiasta, tehdään vain tradition mukaan, eikä osata ottaa huomioon mitä länsimainen ihminen todella pystyy tekemään ja mitä kenenkin kannattaa tehdä. Ja näin on moni rikkonut itsensä joogatunnilla. Ja vaikka Mian opettaminen on teknisesti todella  vahvaa, se ei poista sitä tosiasiaa, että joogan henkisyyys ja traditiot ovat vahvasti mukana. Todella monisäikeistä ammattitaitoa." 

- susanna toropainen -

Erityisesti tarvitsin joogaopettajakoulutuksesta anatomiaosaamista, koska minulla ei ollut aiempia tietoja tai opintoja anatomiasta. Anatomian opetus ylitti odotukseni. Lisäksi joogan historia ja filosofia tempaisivat mukaansa. Sain perusteellisen valmennuksen opetusharjoittelujen pitämiseen, ja harjoittelut olivat parasta mahdollista oppia joogaopettajuuteen.

Erityisesti arvostan pääopettajien avarakatseisuutta - eli sitä, että ei opetettu omaa juttua maailman totuutena, vaan huomioitiin erilaiset lähestymistavat. Olen hämmästynyt, miten paljon tietoa, osaamista ja taitoa voi karttua näinkin “lyhyessä” koulutuksessa. Siis lyhyessä suhteessa siihen, miten paljon sain.
— HANNA LEIMOLA

"Joogaopettajakoulutuksen osa-alueet nivoutuivat hienosti yhteen muodostaen todella kokonaisvaltaisen käsityksen joogasta elämäntapana, fyysisenä harjoituksena ja filosofiana. Keskusteluissa ja harjoituksissa teoria tuotiin käytäntöön niin, että tietoa pystyy helposti soveltamaan opetustyössä. Koulutus auttoi eteenpäin paitsi opettajan roolin omaksumisessa myös omalla henkilökohtaisella joogatielläni.

Vaikka tiesin anatomian olevan tärkeä osa koulutusta, yllätyin silti sen suuresta annista. Sovellettu anatomia oli todella kiinnostavaa ja hyödyllistä. Koen, että sen avulla osaan tehdä oman harjoitukseni ergonomisemmin ja opettaa turvallisempaa asanaharjoitusta. Tätä haluaisin oppia lisää!"

Ehdottoman suuren kiitoksen ja vilpittömät hehkutukset ansaitsee koko Villa Mandalan henkilökunta opettajista tukihenkilöstöön. He luovat Villa Mandalan hengen, joka on tehnyt lähtemättömän vaikutuksen minuun. Koko paikka huokuu tyyneyttä, rakkautta ja iloa. Aion käyttää Mandalan palveluita jatkossakin."

-Kirsi Helstelä-

 

Rautaisella ammattitaidolla vedetty koulutus, jossa keskityttiin erityisesti anatomisesti turvalliseen asanaopetukseen ja joogafilosofiaan. Suosittelen varauksetta!
— Maria metsä-ketelä
 
_N2A4501.JPG
_95A2027.jpg
_95A1983.jpg
_95A7665.jpg

Villa Mandalan RYT200 edellyttää kaiken kaikkiaan on noin 250-300 opiskelu- ja ohjaustunnin panostusta koulutuksen aikana. Tämän lisäksi opettajakokelaan tavoitteena on tehdä kouluttautumisen aikana omaa joogatreeniä tiheästi. Mukaan hakevilta toivotaan taustana minimissään n. 4-5 vuoden tiivistä joogan asanaharjoittelua. 

Keskustelemme kanssasi mieluusti poikkeustapauksista. Mikäli et tähtää ammattimaiseen asanaopetukseen, vaan motivaatiosi opettajakoulutukseen lähtemiseen kumpuaa muista syistä tai työnkuvasi voisi liittyä joogaan muuten kuin edistyneen asanaharjoittelun muodossa, on luonnollista, että omaa asanaharjoitusta ei edellytetä silloin samoin.

kenelle koulutus sopii?

Joogaa vähintään 4–5 vuotta säännöllisesti (n. 3-5 krt/vk) harjoitelleille. Koska jooga ei kuitenkaan ole mielestämme pelkkää asanaharjoituksessa loistamista, keskustelemme poikkeustapauksista kanssasi mielellämme, kirjoita tai soita Villa Mandalaan ja kysele lisää.

MISSÄ KOULUTETAAN?

Opiskeluaika vietetään retriittikeskus Villa Mandalassa. Hintaan kuuluvat ruokailut, majoitus ja kaikki resortin yksityiskäyttöön liittyvät edut. Puhdas, hiljainen luonto ympärillämme ja irtautuminen arkielämästä tukevat tiivisopiskelua. Päivien kesto on n. 6.30- 19.00. Ohjelmaan on suunniteltu myös riittävästi lepoa.

KETKÄ OPETTAVAT?

mia jokiniva / HELSINKI

Mia Jokiniva on koulutuksen pääopettaja, Villa Mandalan retriittikeskuksen perustaja ja sisältöjohtaja sekä joogastudio Urban Mandalan perustaja. Mia on myös VTM, kulttuuriantropologi ja stressinhallinnan fysiologiaan/psykologiaan erikoistunut yrityscoach.

Hän on työskennellyt ammattilaisena tanssin, liikunnanohjaamisen ja joogan parissa lähes 20 vuotta, ja kouluttautunut pitkälle yksilöllisen, teknisen ja anatomisen ohjaamisen perusteisiin myös joogan ulkopuolella. Muiden liikunta-alan opintojen ohella Mialla on useita eri suuntauksien joogaopettajan koulutuksia ja kahden vuoden ajalta erikoistumisopinnot joogaterapiaan. 

Mia on myös shamanismiin ja eri kulttuurien parantamisrituaaleihin erikoistunut antropologi (Helsingin yliopisto/2005), ja on opiskellut maisteritutkinnon jatkoksi Suomessa ja ulkomailla eri yliopistoissa ja yksityisissä kouluissa pitkään hindu-, tantra- ja buddhistista filosofiaa, sanskriittia sekä liikuntalääketiedettä. Mia lisäkouluttautuu lyhyemmissä joogan ja joogafilosofian koulutuksissa jatkuvasti joogakouluissa ja ashrameissa ympäri maailmaa. 

Mian tyyliin kuuluu oman osaamisen kriittinen haastaminen ja ajan hermolla pysyttely joogafilosofian ja jooga-anatomian kehittyvän tiedon suhteen. Mia on tutkinut ja harjoittanut joogan ohella lukuisia muita kehomielen metodeja sekä käyttää joogakramassa asanan ohella tanssitekniikoiden ja hengitys- ja rentoutusterapian erilaisia kehoa vapauttavia ja kehomieli-koherenssia lisääviä elementtejä. 

Hanna MannineN/ TURKU

 on  jooga- ja pilatesopettaja ja liikunta-alan moniosaaja, joka on työskennellyt liikunnan parissa yhteensä lähes 20 vuotta. Hän on toiminut myös ryhmäliikunta- ja joogakouluttajana Suomen voimisteluliitossa ja Suomen suurimmissa liikuntakeskuksissa yli 10 vuoden ajan. Hanna on myös kehittänyt useita ryhmäliikunta- ja joogakonsepteja sekä ohjannut vuosien ajan tunnetuissa liikuntatapahtumissa. 

Hanna on suorittanut joogaopettajana laajimman Yoga Alliancen opintomäärän (RYT500, Villa Mandala). Aiemmin hän on joogannut pitkään, opiskellut astangajoogaa yksityisopetuksessa sekä suorittanut lyhyempiä joogakursseja ja workshoppeja (SAFE, Bandha Yoga).  Hanna on myös laajan PilatesHealth (550h) koulutuksen suorittanut pilatesopettaja. Lisäksi Hanna on FM (engl. filologia) sekä ruotsin ja liikunnan aineenopettaja. Hannan kokemus, osaaminen ja näkemys opettajuuden eri osa-alueista on laaja myös siksi, että hän on toiminut niin ikään liikunnan tuntiopettajana peruskoulussa, lukiossa sekä yliopistolla opettajankoulutuslaitoksessa.

Hanna on koulutukseltaan myös pitkään alalla työskennellyt FAF ja Trainer4You ryhmäliikuntaohjaaja, FAF personal trainer sekä UKK instituutin kouluttama ravitsemuskouluttaja. Hanna on vuosien varrella suorittanut muun ohessa monia lyhyempiä ohjaajakoulutuksia mm. Somatic Stretching, Pilates Reformer 1, LM BodyBalance sekä erinäisiä raskausajan liikuntaan liittyviä koulutuksia. 

Hanna tunnetaan liikunnan arvostettuna ammattilaisena, joka on erityisesti kiinnostunut joogaopetuksessaan anatomiasta ja fysiologiasta sekä ihmisten henkilökohtaisten tarpeiden huomioimisesta, eli liikkeiden modifioinnista asiakkaille sopiviksi. Hanna on lempeä mutta tarkka opettaja, jonka kursseille tullaan yhä uudelleen hakemaan ymmärrystä omasta kehosta ja sen toiminnasta.

Jenni Morrison-Jack  / Australia

Suomalais-australialainen Jenni Morrison-Jack on hurmannut Villa Mandalan joogaopettajakoulutuksien anatomiaopettajana jo viisi vuotta. Jenni tunnetaan tieteen ja tutkimuksen pedanttina rakastajana, jonka tinkimätön työ haastaa jatkuvasti joogamyyttejä ja muka-totuuksia, ja tuottaa koulutettaville virtana ahaa-elämyksiä, uusia oivalluksia ja vanhan tiedon korvaamista uudella, toimivammalla. 

Jenni opettaa positiviisella, kannustavalla ja mukaansa tempaavalla otteella, joka on tehnyt hänestä myös kansainvälisesti arvostetun joogaopettajan. Jennin oma joogatekniikka, häkellyttävä anatomian ymmärrys sekä omien tietojen eteenpäin opettamisen taito pitävät kuulijan otteessaan taatusti. Koulutuksien jälkeen oppilaat ovat yleensä mykistyneitä - ja palaute on seuraavanlaista: "Minusta tuntuu, että sain tästä yhdestä koulutusviikonlopusta enemmän joogamielessä kuin koko fysioterapian opinnoistani tänä vuonna - KIITOS." Juuri tämä onkin Jennin työ; suodattaa joogeille ja joogaopettajille oleellisin tieto hurjasta tietomäärästä, jonta tutkimus tuottaa vuosittain.

Jenni haluaa, että Sinun tietosi oppilaana ovat aina yhtä päivittyneet kuin hänen omat tietonsa opettajana. Tämä on Jennin eräs ihaltavimmista opettajan piirteistä; hän todella jakaa osaamistaan säästelemättä ja mitään panttaamatta ja työskentelee kanssasi, kunnes ymmärrät kaiken haluamasi aiheesta.

Jenni opettaa nykyään päivätöikseen studiollaan Melbournessa ja kouluttaa jooga-anatomiaa omien jatkokoulutuksiensa lisäksi myös kuuluisassa Australian Yoga Academyssa. Jenni on niin ikään health coach (New York), Australian LuluLemonin lähettiläs ja Australian Yoga Journalin kirjoittaja. Jenni on vastikään tullut myös pienen prinsenssan äidiksi, joten arjen joogaa tulee harjoitettua siinäkin. Jenni on erikoistunut urheilulääketieteeseen ja huolehtii koulutuksemme joogaterapian, fysiologian ja anatomian osioista. 

Kasvoin ihmisenä kuutisen metriä RYT200- vuoden aikana. Lämmin suositus vaikka ei opettaminen kiinnostaisikaan! Ihana ympäristö, upeat puitteet ja voihan sentään se ruoka Villa Mandalassa!!!

PS. Menisin uusintakierrokselle vaikka heti.
— PINJA GAURI TURUNEN
Villa Mandala’s Teacher Training is of great quality and probabaly the best you can take in Finland.
— Maria kaarre
 
_95A8119.jpg
_95A7606.jpg
Absolutely the best training event I ever joined, I totally sincerely and fullheartedly can recommend this to anyone who is interested of the highest standard yoga teacher training in Finland.
— Pekko Vuorela

 
 

milloin koulutus pidetään?

RYHMÄ 1, 2019 (HAKU AUKI NYT)

 • 17.01.-20.01. 2019.  Aloitus to 10.00. 

 • 22-24.2.2019. Aloitus pe 7.00, olet tervetullut majoittumaan to-iltana klo 20 alkaen.

 • 22.3-24.3.2019. Aloitus pe 10.00.

 • 4.-5.5.2019. Aloitus la 7.00, olet tervetullut majoittumaan edellisenä iltana klo 20 alkaen

 • 18.-21.7.2019. Aloitus to 10.00

 • 19.9-22.9.2019. Aloitus to 17.00

RYHMÄ 2, 2019-2020 (HAKU EI VIELÄ AUKI)

 • 23.-26.5.2019

 • 5.-7.7.2019

 • 6.-8.9.2019

 • 2.-3.11.2019

 • 16.-19.1.2020

 • 5.-8.3.2020

 

PALJONKO koulutus MAKSAA?

RYT-intensiivijaksot täysihoidolla, majoituksella ja kokopäiväopetuksella kauniissa retriittikeskus Villa Mandalassa koko koulutuksen ajalta maksaa kaikkineen 5199,- silloin, kun oppilas ottaa myös majoituksen ja ruokailut Villa Mandalassa.

Ilmoita mahdollinen yrityslaskutuksesi tai kysy tarvittaessa alv.erittelyä jo etukäteen osoitteesta info@villamandala.fi.

 

eli... where do I sign?

Koulutukseen haetaan hakemuksella. Kaikkia mukaan hakevia ei voida harmi kyllä hyväksyä, mutta teemme päätöksen parhaasta mahdollisesta ryhmän kokoonpanosta myös Sinun parastasi ajatellen. Kysy lisätietoa hakemuksesta osoitteesta info@villamandala.fi tai lähetä hakemus suoraan samaan osoitteeseen.

 

TÄYTÄ HAKEMUS ALAPUOLELTA

Nimi *
Nimi
 

YINJOOGAN OPETTAJAKSI

Villa Mandala järjestää vuosittain elokuussa 5 päivän tiiviskurssina ammatillista yinjoogaopettajan jatkokoulutusta joogaopettajille, joilla on jo ainakin joogaopettajan pohjakoulutus RYT200 (Yoga Alliance) tai vastaava peruskoulutus.

MITÄ?

Tämä Villa Mandalan koulutus antaa laadukkaat työkalut joogaopettajalle restoratiivisten eli palauttavien ja yin-joogaaan perustuvien joogatuntien turvalliseen ja asiantuntevaan ohjaukseen. Perehdymme yin-joogan teoreettiseen viitekehykseen sekä joogafilosofian, länsimaisen liikuntalääketieteen (liikkuvuusharjoittelun anatomia ja fysiologia) että kiinalaisen lääketieteen näkökulmista. Koulutus sisältää nämä mm. aihealueet mutta ei rajoitu ainoastaan näihin:

 • Yin-joogan ja restoratiivisen joogat erot

 • Stressinhallinta. Hermoston toiminnan ja tasapainottamisen tärkeimmät periaatteet.

 • Yin-jooga-tuntien erilaisten liikesarjakokonaisuuksien rakentaminen sekä yksittäisten asanoiden vaikutuksien ymmärtäminen keho-mieleen.

 • Kiinalaisen lääketieteen perusteet ja meridiaanioppi. -Joogaopettaja oppii kehon 14 päämeridiaanin sijainnin, merkityksen, perustoiminnan logiikan sekä perustavanlaatuiset tiedot siitä, mihin kehon vaivaan mikäkin meridiaani voi vaikuttaa – ja millaisia vasteita meridiaanien energiavirtauksia stimuloivilla erilaisilla yin-asennoilla voi tähän perustuen olla.

 • Kiinalaisen lääketieteen elementtioppi

 • 3 erilaista yinjoogan asanasarjaa akupainannan, joogaterapian ja kiinalaisen lääketieteen teorian pohjalta räätälöitynä erilaisiin asiakastarpeisiin

 • Perusdiagnostiikka ja akupainannan keinot erilaisten epätasapainotilojen hoitamiseen

 • Kiinalaisen lääketieteen ravitsemus

 • Kiinalaisten, taolaisten ja joogisten oppien yhteisen kulttuurihistoriallisen viitekehyksen perustietoja.

LISÄINFOA?

Tämä koulutus on joogaopettajan täydennyskoulutus, eli kurssikokonaisuutta varten Sinulla tulee olla jo joogaopettajan perusopinnot eli RYT200 mistä tahansa joogakoulusta suoritettuna tai käynnissä paraikaa. 

Lähikoulutuspäiviä on yhteensä viisi keskiviikosta sunnuntaihin. Lisäksi saat koulutuksen jälkeen n. 5–7 tuntia vievän kotitehtävän, jonka hyväksytysti suorittamisen jälkeen olet valmistunut yinjoogan opettajaksi.

Koulutus antaa peruseväät joogaopettajalle restoratiivisten eli palauttavien (yinmäisten) joogatuntien turvalliseen ja asiantuntevaan ohjaukseen. Perehdymme yinjoogan teoreettiseen viitekehykseen sekä joogafilosofian, länsimaisen liikuntalääketieteen (liikkuvuusharjoittelun anatomia ja fysiologia) että kiinalaisen lääketieteen näkökulmista. Opimme myös hermoston toiminnan ja tasapainottamisen tärkeimmät periaatteet. Opettaja oppii rakentamaan yinjooga-tunneilleen erilaisia liikesarjakokonaisuuksia sekä ymmärtämään myös yksittäisten asanoiden vaikutuksia keho-mieleen.

Keskeisen osan kurssista muodostaa kiinalaiseen lääketieteeseen ja sen meridiaanioppiin tutustuminen. Joogaopettaja oppii kehon 14 päämeridiaanin sijainnin, merkityksen, perustoiminnan logiikan sekä perustavanlaatuiset tiedot siitä, mihin kehon vaivaan mikäkin meridiaani voi vaikuttaa – ja millaisia vasteita meridiaanien energiavirtauksia stimuloivilla erilaisilla yin-asennoilla voi tähän perustuen olla.

Kiinalaisen lääketieteen osioissa käymme läpi meridiaaniopin ohella mm. ravitsemuksen, akupainannan ja kiinalaisten ja joogisten oppien yhteisen kulttuurihistoriallisen viitekehyksen perustietoja.

MILLOIN?

Elokuussa 2019. Päivät tarkennetaan kevätkaudella 2019. Aloitus keskiviikkona klo 9.45 ja lopetus sunnuntaina klo 17.15.

KETKÄ? 

Villa Mandala on joogaopettajakoulutuksien asiantuntijataho. Koulutamme jooga-anatomian, joogafilosofian ja –historian painotuksilla opettajien peruskoulutusta RYT200 ja syventäviä opintoja RYT300/500. Koulutuksemme ovat aina suomenkielisiä. Näissä koulutuksissa opettajina toimivat Taina Alakulppi ja Mia Jokiniva.

Taina Alakulppi on perinteisen kiinalaisen lääketieteen asiantuntija ja kuuluu tällä hetkellä kiinnostavimpiin alan osaajiin Suomessa. Taina on jatko-opiskellut ainoana suomalaisena alan syntysijoilla maineikkaassa Pekingin kiinalaisen lääketieteen yliopistossa sekä kolmessa pekingiläisessä sairaalassa. Hän on pidetty luennoitsija ja opettaja joka tutustuttaa kiinalaisen lääketieteen saloihin ymmärrettävästi ja käytännönläheisesti. Taina ottaa potilaita vastaan Lääkäriasema Sofianovassa. Hän toimii myös Finnacu Ry:n hallituksen varapuheenjohtajana sekä Suomen kiinalaisen lääketieteen liiton hallituksen jäsenenä. Tällä hetkellä hän suorittaa maisteritason jatko-opintoja kiinalaisen lääketieteen tieteellisen tutkimuksen parissa.

Tainan selkeä ja johdonmukainen opetustyyli, lämmin huumori ja hurmaava persoona yhdistettynä laadukkaisiin luentoihin ja opetusmateriaaleihin tekevät opiskelusta Tainan kanssa aina yhtä innostavaa. Kiinalainen lääketiede herää ja herättää henkiin näissä hyvissä käsissä.

Mia Jokiniva, VTM, on Villa Mandalan retriitti- ja koulutuskeskuksen sisältöjohtaja, stressinhallinnan ja rentoutusterapeuttisten tekniikoiden valmentaja, tietokirjailija ja RYT200 ja 300/500-koulutuksien pääopettaja (Yoga Alliance). Mialla on opettanut joogaa ja muita liikuntalajeja yli 15 vuotta. Hän on opiskellut hindu-, tantra- ja buddhistista filosofiaa sekä liikuntalääketiedettä yliopistolla, käynyt useita eri tyylisuuntien asana- ja filosofiaopettajakoulutusta ja erikoistuu tätä nykyä joogaterapiaan. Mian käsistä on valmistunut jo miltei 100 suomalaista joogaopettajaa.

Mia on myös shamanismiin ja eri kulttuurien parantamisrituaaleihin erikoistunut kulttuuriantropologi (Helsingin yliopisto/2005), joka on tutkinut ja harjoittanut joogan ohella lukuisia muita kehomielen metodeja sekä käyttää joogakramassa asanan ohella tanssitekniikoiden ja hengitys- ja rentoutusterapian erilaisia kehoa vapauttavia ja kehomieli-koherenssia lisääviä elementtejä. Viime vuosina Mia jatkokouluttautunut yliopistolla ja yksityisessä ulkomaisessa joogaopetuksessa sanskriitin ja Aasian uskontojen alueella.

HINTA?

Hintatiedot päivitetään kevätkaudella 2019.

ESIMERKKIPÄIVÄ?

07.30-08.45  Innokkaille mahdollisuus omaharjoitukseen yläkerran shalassa (mutta ei 1. päivänä)

08.30.-09.45 Kartanon aamupala (mutta ei 1. päivänä)

09.45.-11.45 Yin-joogan ja opettamisen teoriaa tai yhteinen harjoitussarja päivästä riippuen / Mia Jokiniva

11.45-12.00. Lyhyt tauko

12.00.-13.15 Kartanolounas

13.15.-16.15. Yin-joogan ja meridiaaniopin teoriaosio / Taina Alakulppi

16.15.-16.45. Pieni tauko

16.45.-18.45. Yinjoogaharjoitus, mukana esimerkiksi meridiaanien tulokulmat tai muuta päivän aikana opittuun perustuvaa. / Mia

18.45.-20.15. Illallinen (ei 5.päivänä)

20.30 -> mahdollisuus elokuvien katseluun, saunaan, yleiseen maailmanparannukseen yhdessä

HUOM! Viimeisenä päivänä eli sunnuntaina teoria aloitetaan klo 8.45 ja tauot ovat hieman lyhyempiä, jotta päivä päästään lopettamaan jo 17.15.

 Villa Mandalan RYT200-ohjelmasta valmistuneita

Villa Mandalan RYT-koulutuksista vuosien mittaan valmistuneet joogaopettajat palvelevat sinua anatomisen, turvallisen ja joogan filosofiaa arvostavan opetuksen keinoin. Tiedät saavasi ammattitaitoista ja asiakaslähtöistä joogaopetusta näiden henkilöiden tunneilla:

 

Aino-Sofia Kojonen, Helsinki

Anna Kotila, Helsinki

Anna-Maija Valonen, Helsinki

Anna-Riikka Toiviainen, Helsinki

Anna-Sofia Kuoppa, Lahti

Anni Lankinen, Kouvola

Anni Savolainen, Kuopio

Annika Hytönen, Jyväskylä

Aura Lindeberg, Helsinki-Oxford

Christer Mattson, Turku

Eeva Toivala, Kuopio

Eeva Pääkkönen, Jyväskylä

Elena Sulin, Helsinki

Elina Gustafsson, Helsinki

Elina Hirvonen, Helsinki

Elina Päiviö, Kotka

Erna Kasterinne, Turku

Essi Virtanen, Espoo

Hanna Manninen (RYT200+RYT300), Turku

Hanna Lampén, Helsinki

Hanna Leimola, Helsinki

Hanna Päivärinta, Helsinki

Heidi Rautio, Helsinki

Heidi Syvänen, Valkeakoski

Heidi Sinisalo (RYT200+RYT300), Vihti

Heidi-Helena Kaartinen, Kuopio

Heljä Pitkänen, Ylitornio

Helinä Pohjanlehto, Riihimäki

Irina Rekola, Tampere

Iris Nyholm, Bryssel

Jaana Laakso, Helsinki

Jaana Reijonaho, Espoo

Janina Suuronen, Espoo

Jenni Kauppila, Helsinki

Jenni Pitkänen, Klaukkala

Jenni Räikkönen, Helsinki

Johanna Jaatinen, Helsinki

Johanna Olsson, Helsinki

Jutta Kukkonen, Turku

Jutta Janhonen, Espoo

Kaisa Jaakkola, Helsinki

Kaisa Takatalo, Oulu

Kaisa Oinonen, Kangasala

Kaisa Paatero, Helsinki

Kaisa Venermo, Helsinki

Katja Ahonen, Rajamäki

Katja Nikander, Valkeakoski

Katja Hassi, Helsinki

Katja Karppinen, Oulu

Kirsi Helstelä, Riihimäki

Kirsi Tikka, Helsinki

Kirsi Vetoniemi, Helsinki

Larissa Potkonen, Outokumpu

Leena Brotherus (RYT200+RYT300), Järvenpää

Leena Jyrkkiö, Turku

Liisa Peltonen, Helsinki

Liisa Pietarinen, Helsinki

Linda Haapio, Helsinki

Lotta Leiwo, Helsinki

Maaria Haltsonen, Imatra

Maarit Pakarinen, Kuopio

Maija Miettinen-Timko, Helsinki

Mari Rautio, Espoo

Maria Kaarre, Vantaa

Maria Kauppi, Oulu

Maria Metsä-Ketelä, Tampere

Maria Ruokokoski, Helsinki

Maria Vauhkonen, Helsinki

Marianna Ahonen, Helsinki

Marika Lehtimäki, Helsinki

Marja Elevuori, Poikko

Merja Kalaja, Jyväskylä

Mikko Siitonen, Kittilä

Minea Aittokoski, Joensuu

Minna Mäkelä, Helsinki

Mirka Moilanen, Helsinki

Nina Mäkinen, Lempäälä

Niina Koivisto (RYT300), Helsinki 

Outi Itkonen, Jyväskylä

Pauliina Marjala, Oulu

Pekko Vuorela, Nokia

Päivi Korteniemi, Helsinki

Päivi Raateoja, Hyvinkää

Pia Närhi, Helsinki

Piia Mäkinen, Tampere

Pinja Turunen (RYT200+RYT300), Helsinki

Reetta Karhu, Helsinki

Renja Kirsi, Riihimäki

Riina Meisalmi, Helsinki

Saara Pudas, Kilpisjärvi

Saila Rajala, Hyvinkää

Sakari Boman, Helsinki

Sanna Heikkilä, Vantaa

Sanna Puttaa, Vinkkilä

Satu Haikio, Turku

Sara Vuorela, Tampere

Sari  Saaristo, Helsinki

Sari Vänskä, Joensuu

Seija Koskela, Rovaniemi

Siina Uotila, Tampere

Sinikka Salminen, Kittilä

Sirpa Puolakka, Oulu

Sirpa Riekkola, Nokia

Susanna Toropainen, Helsinki

Suvi Rahikainen, Helsinki

Tanja Kunnari, Hämeenlinna 

Terhi Nikunen, Helsinki

Terhi Saarinen, Akaa

Tiina Lalu, Helsinki

Titta Blom, Helsinki

Tuula Heiskanen, Helsinki

Tuulianna Avantola, Hämeenlinna

Vesa Rouvinen (RYT200+RYT300), Helsinki