Malediivien surffi-joogaloma

Aikaa. Tilaa. Avaruutta. Surffia aamusta iltaan, suppausta, snorklausta, sukellusta, joogaa… reporankana levytystä. Unelmia Malediiveilla.

COVERPIC.jpg

Seuraavat unelmamatkat Malediivien etelä-atolleille 28.3–5.4.2020 tai 5–13.4.2020.

Lämpöä, aurinkoa, turkoosia kristallinkirkasta vettä ja silmän kantamattomiin kaunista, trooppista saaristoa. Hiljaisia autiosaaria palmuineen ja valkoisine hiekkarantoineen. 

Malediivien saaristo on maaginen paikka, ja me viemme sinut kokemaan sen kaiken kauneuden. Matkaamme ja asumme tilavassa 4-kerroksisessa veneessä, jonka kattoterassilla joogaat aamuisin ja jonka henkilökunta pitää huolen siitä, että ruoka on aina maistuvaa ja kaikki veneellä toimii sujuvasti. Villa Mandalan Mikko toimii matkan isäntänä ja on suunnitellut matkalle päiväretkiä autiosaarille, snorklausta ja SUPpausta atollin sisällä laguunien riutoilla, vierailun upealle resortille, ja surffaajille tietenkin niin paljon surffausta kuin vain hartiat jaksavat meloa. Villa Mandalan joogaopettaja huolehtii siitä, että saat joka aamu halutessasi kunnon treenin dynaamisen joogaharjoituksen parissa aamuisen kauniin merimaiseman ympäröimänä, sekä iltaisin palauttavan restoratiivisen joogaharjoitusen tähtitaivaan alla.

Vaikka tarjolla on monenlaista ohjelmaa, sopivat nämä matkat erityisesti sellaiselle lomailijalle, joka haluaa täysin stressittömän loman lipuen pitkin merta vailla kiirettä tai huolenhäivää.  Kaikki on huolehdittu puolestasi, joten voit vain levätä lämmössä upeita maisemia ihaillen ja osallistua päivän ohjelmiin, jos ne sinua houkuttelevat.

Nämä matkat sopivat niin maisemista nauttivalle joogille kuin myös intohimoiselle surffaajalle. Veneemme mukana kulkee 10m pitkä kalastajavene, jolla viemme surffaajat joka aamu auringonnousun aikaan surffaamaan. Päivän mittaan surffaajat pääsevät vesiin niin paljon kuin vain jaksavat surffata. Kun veneellä on sekalainen porukka, ei veneen omasta väestä myöskään synny ruuhkaa surffispotilla ja tunnelma veneellä pysyy leppoisana. Iso veneemme on myös joka päivä aamupalan jälkeen surffispotin vieressä, jolloin kelin salliessa myös aloittelijat voivat käydä kokeilemassa surffausta tai vain ihailla aaltojen loputonta kauneutta.

MISSÄ?

Malediivit on n. 600km pitkä saarivaltio ja suurin osa paikallisesta väestöstä ja turismista on keskittynyt pääkapunki Malen lähialueille. Tälle alueelle myös suurin osa surffituristeista suuntaa, ja saaristossa voi olla paljonkin väkeä. Me matkaamme Malediivien uloimmille saarille Etelä-Atolleille Huvadhuulle. Kaukana pääkaupungista vesi on puhdasta ja kirkasta, maisema on käsittömän kaunista ja isolta osin koskematonta. 

VASTUULLISUUS?

Villa Mandalalle on tärkeää toimia kumppanien kanssa, jotka edistävät ympäristönsuojelua ja Malediivien ainutlaatuisen luonnon säilyttämistä. Iso osa valtiosta elää turismista ja toinen puolikas kalastuksesta. Veneet, joita me käytämme ovat uudenaikaisia ja saastuttavat minimaalisesti esimerkiksi paikallisiin kalastusaluksiin verrattuna. Turismi on tärkein tulonlähde paikallisille, joten vaikuttamistyö ja mielipiteidemme antaminen matkanjärjestäjille matkojen aikana antaa mahdollisuuden vaikuttaa paitsi tämän päivän toimintaan, myös siihen, millaisten arvojen varaan tulevaisuuden turismi Malediiveilla rakentuu. Ympäristönäkökulma, riuttojen, vesien ja eläinten suojelu matkojen aikana on tärkeä osa omia matkojamme. Veneessä kulutuksemme on pientä resort-elämään verrattuna, mutta työllistämme ison joukon ihmisiä. Matkanjärjestäjäkumppanimme tekee paikallisten ja kansainvälisten non-profit-tahojen kanssa paljon yhteistyötä paikallisten koulutukseen, ympäristön ja merten suojeluun sekä terveyteen liittyvissä yhteistyöprojekteissa.

Oman pikkuruisen kortemme kannamme kekoon lahjoittamalla joka matkamme tuotosta osan Greenpeacen mertensuojeluun, ja lisäksi järjestämme joka matkalla matkalaisillemme vapaaehtoisen Island Clean Up -päivän, jolloin keräämme talkootyönä muovijätettä rannoilta. Jäte toimitetaan muovia uudelleen kierrättävälle ja käyttävälle taholle. Päivä on osa yhteistyötä kansainvälisen Parley for the Oceans -kansalaisjärjestön kanssa. Lisätiedot Parleysta täältä.

PÄIVÄRETKET

Olemme löytäneet muutaman kauniin ja sopivan pienen autiosaaren päiväretkiemme tukikohdaksi. Täällä voit snorklailla tai suppailla riuttaa tutkien, lukea kirjaa ja levätä arjen rasituksia pois.  Tarjoilemme saarella myös lounaan ja tuomme päiväretkeä varten mukanamme SUP-laudat ja snorklausvälineet, päivänvarjot, pyyhkeet ja kylmiä juomia. Jätämme saaren taaksemme yhtä koskemattomana kuin sille saavuimmekin, eli saari on yhtä autio myös seuraaville paratiisiin saapuville

JOOGA

Aamuharjoitus laivan kannella on ainutlaatuinen kokemus. Veden ja viereisen saaren heräävän tropiikin äänet ja ympärillä loputtomasti jumalaisen kaunista saaristoa. Ei merkkiäkään muista ihmisistä vain joka päivä veneen vieressä uivia delfiinejä ja kilpikonnia todistamassa harjoitustasi. Veneemme on atollin sisällä parkissa, eikä merenkäynti keinuta venettä, mutta silti johtuen veneen liikkeistä pääset tutustumaan ihan uusin lihaksiin ainakin vaativimmissa tasapainoliikkeissä. Jooga on tasoltaan jonkin verran haastavaa, eli sopii kaikille liikunnasta innostuneille. Päivä lähtee ihanasti liikkeelle kun hikisen aamuharjoituksen jälkeen pulahdat turkoosiin veteen.

RESORT LIFE

Vierailemme autiosaaren lisäksi tällä Ayada Maldives resortilla nauttimassa auringonlaskusta allasalueella ja rentoutumalla Ayadan taivaallisessa Spassa. Ayada on palkittu useampana vuotena koko Malediivien parhaaksi resortiksi ja on ainutlaatuisen hienoa että saamme viettää aikaa resortissa ja lisähinnasta nauttia heidän moninaisista palveluistaan. Käy etukäteen tutustumassa palveluihin täällä: https://www.ayadamaldives.com

LAITESUKELTAMINEN

Laitesukelluksen järjestää meille Ayada Maldives resort. Hinnastoon ja palveluihin pääset tutustumaan täällä: https://www.ayadamaldives.com

SURFFAUS

Moni pitää Malediivien surffiaaltoja maailman parhaina. Kristallin kirkas vesi tekee surfaamisesta tyynellä säällä utopistisen kokemuksen. Vaikkapa Indonesian aaltoihin verrattuna Malediivien aallot ovat lempeämpiä mutta kuitenkin sellaisia että ne tarjoavat vauhdikasta kyytiä kokeneemmallekkin surffaajalle.

Surffispotteja on paljon ja kelien mukaan jaamme porukan eri spoteille, niin että kaikki saisivat mahdollisimman onnistuneen päivän vesillä. Malediiveillä surffataan riutan päällä, joten kaikille surffaajille suosittelemme mukaan riuttatossuja. Aloittelijat ohjataan surffille korkean veden aikaan, jolloin riutasta ei ole juurikaan haittaa, mutta silti joskus voi ajautua matalaan veteen ja silloin on hyvä olla tossut jalassa.

Veneellä on pari soft top -lautaa joita aloittelijat voivat käyttää, mutta suosittelemme ottamaan oman laudan mukaan. Long board -laudat eivät mahdu pienehköön lentokoneeseen, joten huomioikaa että lautanne ovat alle 8-jalkaisia. Veneellä on tarjolla 2 boogie-lautaa räpylöineen ja 2 isoa soft top -lautaa ensikertalaisille, sekä 1 NSP-muovilauta vähän kehittyneemmille aloittelijoille.

Omat laudat kannattaa tietenkin ottaa mukaan jos sellaisen omistat. Veneen SUP-laudoilla voi hyvin käydä tunnelmoimassa surffia lähempää, jos ei isompana päivänä uskalla itse surffaamaan.  Malediivien aalloilla on aina selkeä kanava, jonka syvässä vedessä eivät aallot murru ja näin voi surffaajakin lepuuttaa itseään tasaisessa vedessä. Ulosmelominen on huomattavasti helpompaa kanavan ansiosta.

Välimatkat eivät ole pitkiä ja emäaluksemme pysyy enimmäkseen atollin sisällä. Atollin sisällä ei ole merenkäyntiä ja isokokoinen veneemme on erityisen stabiili.


MATKA-ALUKSEMME

Veneemme on 36m pitkä, korkealuokkainen ja laadukas matkavene. Majoitumme kahden hengen ilmastoiduissa huoneissa, joissa on oma pieni kylpyhuone. Veneessä on kolme asuinkerrosta ja neljännen kerroksen kattoterassi. Huoneet ovat alimmassa kerroksessa ja kolmannessa kerroksessa. Keskimmäisessä kerroksessa on iso olohuone ja ruokailutila sekä keittiö. Oleskelun tiloja on ulkona neljässä eri paikassa, ja kaikki nämä ovat katettuja niin, että ulkona oleminen on mukavaa. Merituuli viilentää raikkaasti. Kattoterassin isosta avotilasta löytyy myös katos. Kattoterassilta avautuu huikean upeat maisemat, ja terassilla onkin miellyttävää viettää päivää aurinkotuoleilla loikoillen. Ruokailut tarjoillaan toisen kerroksen sisäruokasalissa. Ruoka on monipuolista ja maistuvaa. Menussa ei ole liharuokia, mutta tuoretta eri lajen käsin kalastettua kalaa on halukkaille tarjolla yllinkyllin. Aamiaisen, lounaan ja illallisen lisäksi kahvia on aina tarjolla. Juomavettä on myös aina tarjolla. Alkoholijuomat ovat maksullisia.

Veneellä on myös oma hieroja ja yksi hieronta 60min maksaa 50$.


HINTA

Matkat / 28.3-5.4.2020 tai 5.-13.4.2020

Matkan hinta 2585€/8pv sisältäen majoituksen 2 hengen ilmastoidussa hyteissä omalla kylpyhuoneella, kaikki ateriat, ja edestakaiset sisäiset lennot Gaafu-atollille Malesta sekä joogaopetukset 2krt/pv.

Varausmaksun 673€ maksamalla vahvistat varauksesi
-

MATKAN VARAAMINEN ja matkatoimistoluvat

Lähetä Mikolle (mikko@villamandala.fi) meiliä ja saat lisätietoa varaukseen vahvistamiseen liittyen. Matka-ajat 28.3-5.4.2020 tai 5.-13.4.2020.

Villa Mandala on valmimatkarekisteriin kuuluva vastuullinen matkanjärjestäjä. Lisätietoja: KKV / Kilpailu- ja kuluttajavirasto.

VARAUSMAKSU JA EHDOT

Matkanjärjestäjänä Malediiveilla toimiva The Perfect Travel Group Global Pty Ltd hoitaa kaiken matkaan liittyvän rahaliikenteen ja matkan kaikki järjestelyt. Ennen varausmaksun maksamista saat luettavaksi matkanjärjestäjän ”terms and conditions” -liitteen. Matkan hinta on sidottu USD kurssiin ja jos haluat varmistaa, ettei varausmaksun 877USD jälkeinen loppumaksu 2922USD muutu suuntaan tai toiseen voit tietysti maksaa koko matkan hinnan kerralla.

Tervetuloa mukaan!

19429844_10158949856940051_8562692354941525562_n.jpg

LENTOYHTEYDET

Kokemuksemme mukaan Qatar Airlinesin lennot Dohan kautta ovat olleet toimivimmat. Dohan kenttä on moderni, toimiva ja viihtyisä. Toinen järkevä vaihtoehto ovat Turkish Airlinesin lennot Istanbulin kautta.

Kerrothan meilillä hieman omista toiveistasi reissun suhteen, jotta osaamme huomioida mahdollisimman hyvin kaikkien toiveet. Oletko siis enemmän rauhallisen aurinkoloman ja joogan ystävä vai onko kiinnostuksesi enemmän surffauksen harrastamisessa. Haluatko kenties lisähinnasta laitesukeltamaan? Laitesukellukseen tarvitset siihen tarvittavat sertifikaatit. 

Matka-ajat: 28.3-5.4.2020 tai 5.-13.4.2020

Nimi *
Nimi
Puhelin
Puhelin19248065_10158961318260051_276174088561708035_n.jpg

RAKENNA OMA MATKAKOKONAISUUTESI 

Venereissumme on 8pv Malediivien kaukaisimmilla eteläatolleilla. Suosittelemme kuitenkin yhdistämään matkaan myös muunlaista lomailua. Kansainvälinen lentokenttä on North Male Atolilla. Venematkamme alkaa siis hintaan kuuluvalla sisäisellä lennolla Gaafu Dhaalu Atollille jossa vietämme 8pv matkaten eripuolilla Gaafu Dhaalua.

Suosittelemme ottamaan lennot päivää tai useampaa ennen Maleen ja viettämään aikaa esimerkiksi Thulusdhoo-nimisellä saarella, jolla on paljon eri majoitusvaihtoehtoja. Thulusdhoolle on Malen kansainväliseltä lentokentältä vain 45min speedboatmatka ja yleinen vene kulkee muutaman kerran päivässä maksaa n. 30€/ suunta. Thulusdhoo on surffaajalle myös paras majoitusvaihtoehto, sillä saaren edessä on koko alueen aaltomagneetti ja pikkuvenematkan päässä on lukuisia surffibreikkejä joille pääset 5$ lisämaksusta kun sovit kyydin majoituksesi kanssa.

Saarta vastapäätä on myös aloittelijoille sopiva Baby Chickens -spotti ja saarelta saa vuokrattua soft top -lautoja, sekä surffin yksityistunteja. Malen alueella on valtava määrä erilaisia resortteja, jos haluat vaikkapa venereissun jälkeen hemmotella itseäsi muutaman päivän ennen paluulentoasi.

Kaikki majoitusvaihtoehdot löydät hakukoneilla helposti.